Direct door naar content
Bewegen gaat nu een stuk makkelijker! afbeelding nieuwsbericht

Bewegen gaat nu een stuk makkelijker!

04 oktober 2019

Bewegen is heel belangrijk bij COPD, maar het is vaak lastig vol te houden. En het is ook spannend: wat als u extra benauwd wordt, of nog vermoeider? Daarom doen ze in Helmond mee aan de COPD Challenge. Hierbij wandelen mensen met COPD onder begeleiding. Zestien tot twintig weken lang hebben zij iedere week gewandeld. Iedereen loopt op zijn eigen tempo en langzaamaan wordt de afstand langer. Buurtsportcoach Flo de Haas van Jibb+ heeft al die weken met hen meegelopen. ‘Ze gaan enorm vooruit. Waar we in de eerste weken een paar honderd meter liepen, lopen we nu tussen de 3 en 4 km.’

Flo begeleidt de groep vanuit haar rol binnen Uniek Sporten De Peel. Zij heeft als doel zoveel mogelijk mensen (met een beperking, ziekte of aandoening) in beweging te krijgen. Dit doet zij door mensen persoonlijk te begeleiden, ondersteuning te bieden aan aanbieders, maar ook door zoveel mogelijk professionals op de hoogte te stellen. Bij een informatiebijeenkomst van de Bas van de Goor Foundation, het Longfonds en Uniek Sporten Brabant werden beweegcoaches uit de Peel geïnspireerd om zich ook voor mensen met COPD in te zetten. Nu is bij veel lokale Challenges een beweegcoach van Uniek Sporten Brabant aangehaakt. En met succes! In Brabant zijn zeven locaties waar gewandeld wordt, zoals in Helmond.

‘Door meer te bewegen krijg je een betere conditie waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden.’ Daarnaast ziet Flo dat mensen die starten met wandelen al snel méér energie krijgen. Ook is het motiverend voor mensen om in een groep te lopen met gelijkgestemden. Ze merken het resultaat, bij zichzelf en bij anderen. Zo zei een deelnemer over een andere wandelaar: ‘Wat loopt hij snel! Dat bewegen zal hem wel goed doen’.

Wil jij ook (meer) in beweging komen? Neem dan contact op met Flo, of de beweegcoach bij jou in de buurt. Je vindt hen via www.unieksportenbrabant.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: