Direct door naar content
Redo wint belangrijke dansprijs! afbeelding nieuwsbericht

Redo wint belangrijke dansprijs!

09 oktober 2019

Breakdancer Redouan Ait Chitt, beter bekend als 'Redo', heeft de belangrijkste prijs voor Nederlandse dansers gewonnen: de Zwaan. 

Redo, die een aantal vingers, een rechterheup en een gedeelte van zijn rechterbeen en arm mist, werd vooral geroemd om zijn wilskracht. Volgens de jury is hij bovendien een 'uitzonderlijke bewegingskunstenaar'. De 30-jarige danser maakte van zijn beperking zijn kracht in het dansen en doet dat zo goed dat hij inmiddels aan de nationale dans-top staat. De prijs werd onlangs uitgereikt in Maastricht. 

Bekijk hier de bekendmaking:

Superman
Redo begon met breakdancen op zijn veertiende en is sindsdien nooit meer gestopt. Lopen en dansen doet hij met een prothese. Door zijn beperkingen was hij nooit van plan om zo druk met dansen bezig te zijn, maar inmiddels kan hij niet meer zonder. "Het starten met dansen gaf mij zoveel zelfvertrouwen in mijn puberteit. Het gaf mij een soort van Superman gevoel," zei hij eerder al in een verhaal op deze website

Eigen stijl
Tijdens het dansen merkt hij bovendien helemaal niets van zijn beperking. Hij ziet het juist als een kracht. Redo doet er in zijn sport alles aan om zo uniek mogelijk te zijn en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Met zijn dansen wil hij laten zien dat alles mogelijk is: “Met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen kun je een ongelimiteerd leven leiden”, zei hij tegen RTL-Nieuws.

Bekijk dat item hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: