Direct door naar content
“Sport geeft mij energie om te leven” afbeelding nieuwsbericht

“Sport geeft mij energie om te leven”

05 november 2019

“Ga maar niet sporten”, zeiden de artsen tegen Rebecca Meijer. “De kans is veel te groot dat je iets breekt, dus blijf maar in je rolstoel.” Daar was Rebecca het niet mee eens. Sporten maakt je toch sterker? Ze had helemaal gelijk. Rebecca ontdekte racerunnen en heeft ze veel meer energie voor haar studie en om met haar hondjes te wandelen. 

De droom om te kunnen lopen
Rebecca heeft een bindweefselaandoening, waardoor ze zwakke spieren en botten heeft en snel iets breekt. Ze heeft haar benen bijvoorbeeld al meer dan 40 keer gebroken. Toch wilde ze dolgraag sporten. “Ik begon samen met mijn moeder met oefeningen in een sportschool. Maar toen kwam ik racerunnen tegen op internet. Het leek me zo cool als ik zou kunnen lopen!”

Vrijheid
Via het Fonds Gehandicaptensport kon ze een racerunner in bruikleen krijgen. “Nu kan ik iedere dag lopen, gewoon bij ons in het dorp. Mijn spieren worden steeds sterker en ik kan overal heen waar ik maar wil. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid!” 

hondjes uitlaten
Na een proefles bij Atletiekvereniging Hylas in Alkmaar was ze verkocht. Het eerste rondje op de speciale loopfiets was nog even onwennig, maar nu loopt ze al 5 kilometer. En dat niet alleen, ze heeft ook véél meer energie. Ze kan langer zitten, heeft een beter uithoudingsvermogen en waar ze het meest van geniet: ze kan nu zelfstandig haar hondjes uitlaten op de dijk voor haar huis. “Door sporten heb ik meer longinhoud, een betere conditie, de kracht om bijvoorbeeld mijn studie te doen. Sport geef mij energie om te leven.”  

Bekijk hier het filmpje over Rebecca:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: