Direct door naar content
Sporter aan het woord! Wim had totaal niets met sport, nu sport hij twee keer per week bij Vitality Sports! afbeelding nieuwsbericht

Sporter aan het woord! Wim had totaal niets met sport, nu sport hij twee keer per week bij Vitality Sports!

12 november 2019

Op de vraag of Wim (42) mag of moet sporten, zegt Wim lachend: “Nou, voor mij is het een beetje moeten.” Daarna serieuzer: “Want ik heb ook zwaar COPD en diabetes. Dit is voor mij de manier om toch mijn longen te trainen.”

Wim is in het dagelijks leven werkzaam als hoofdbeheerder van de dierenwei van een verzorgingshuis in Westervoort en inmiddels heeft hij   het sporten ontdekt. Al betekent sporten en bewegen veel meer voor hem dan sporten en bewegen alleen. “Bij het sporten kan ik even de boel de boel laten en ik krijg  weer nieuwe energie.”

Het sporten vindt Wim inmiddels hartstikke leuk en dit had hij van te voren niet verwacht. Dit heeft ook te maken met hoe de trainers hier met de groep omgaan. “Alles mag, niets moet en er wordt naar persoonlijke wensen gekeken. Dit maakt dat het heel laagdrempelig is.”

Vaak zegt Wim dat hij geen zin heeft, maar zijn medebewoners op De Wilgenhof zijn voor hem een stok achter de deur. Daar is hij blij mee en inmiddels sport Wim al twee keer in de week bij Vitality Sports. Dit had hij vooraf niet gedacht. “Ik had totaal niets met sport en ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.”

Tot slot ziet Wim andere mensen graag de kans pakken om ook te komen sporten. “Zeker doen, want het is goed voor je lichamelijke gesteldheid en het is gelijk een heel sociaal gebeuren in de omgang met andere mensen. Het is een hele fijne sportschool.” 

De groep sport iedere woensdag van 17.00 - 18.00 uur bij Vitality Sports (Het Holland 35, 6921 GX Duiven). Ben je nieuwsgierig? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Vitality Sports om kennis te maken.

Sportgroep voor jongeren
Er is ook een sportgroep gestart voor jongeren van 12-16 jaar met een (lichte) beperking bij Vitality Sports. Van 16.00 - 17.00 uur, onder begeleiding van ervaring trainers en in een ontspannen sfeer. Interesse? Neem dan contact op.

Meer verhalen over Vitality Sports:
Bij Vitality Sports ben je jezelf, niet je beperking!
Sporter aan het woord! ‘Ik voel mij gezien bij Vitality Sports.’

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: