Direct door naar content
João heeft lol op zijn speciale skateboard afbeelding nieuwsbericht

João heeft lol op zijn speciale skateboard

15 januari 2020

Het liefst staat de Braziliaanse João (7) dag in, dag uit op zijn skateboard. Maar door een hersenverlamming kon hij dat plotseling niet meer. Tot er een speciale installatie voor hem werd gemaakt door de stichting Skate Arima. 

Al sinds jongs af aan wilde João dolgraag skateboarden. Maar toen hij twee jaar oud was, kreeg hij een hersenverlamming. Hij kon van de ene op de andere dag niet meer zelf op een skateboard staan. Hoe graag hij dat ook wilde.

Speciale constructie
Via skateboarder Ricardo Oliveira kwam er uiteindelijk een oplossing voor het probleem. De dochter van Ricardo is gehandicapt en hij ontwierp voor haar een speciale constructie waardoor ze toch kon skateboarden. Die verkocht hij aan stichting Skate Anima, een stichting die is opgestart door een psycholoog en een fysiotherapeut.

Door de zogenaamde walker kan João zelf op het skateboard staan, terwijl iemand anders hem duwt. 

Dat ziet er zo uit: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SkateAnima (@skate_anima) on

Viral
De video, die de moeder van João maakte, ging viral op Twitter. Op de video is namelijk goed te zien hoeveel plezier João heeft in het skateboarden. Dat wil zijn moeder graag aan andere gehandicapte kinderen laten zien. 

 

Op het Instagram-account van Skate Anima zie je meer kinderen lol hebben op de speciale skateboards. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: