Direct door naar content
Zo spring je in de gymles als je blind bent afbeelding nieuwsbericht

Zo spring je in de gymles als je blind bent

26 november 2019

Als je slechtziend bent kun je misschien het idee krijgen dat je niet mee kunt doen met de gymles. Met wat simpele tips kan jouw gymdocent de les voor jou ook uitdagend maken. Voor je weet spring je net als je klasgenoten op een trampoline. 

Visio, het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, heeft een aantal instructievideo’s gemaakt om gymlessen voor jou beter aan te passen. Daar zitten leuke en onverwachte tips tussen die jou veel uitdaging kunnen geven. 

Klimtouwen als hulp
Heb jij wel eens op een mini-trampoline gesprongen? Misschien durf je dat door je beperkte zicht niet, omdat je bang bent eraf te vallen. Maar wat als je je kunt vasthouden aan de klimtouwen erin? Dan wordt het toch in eens veel makkelijker om te oefenen. Je oefent daarmee je balans en door ritmisch te springen, kun je de techniek van het springen inslijpen. 

Gidslijnen
Hoe vind je dan je weg naar de trampoline, denk jij nu? Je gymleraar kan gidslijnen aanbrengen met touwtjes en vooraf zeggen hoeveel stappen je moet zetten om bij de trampoline te komen. In het touw kan hij dan een dikke knoop maken, zodat je weet waar je je handen moet houden. Handig toch?

Voelen
Met een circuitje kun jij op dezelfde manier meedoen als je gymdocent gidslijnen uitzet die jij kunt volgen van het ene naar het andere onderdeel. Belangrijk is dat je eerst de kans krijgt om een ronde te maken zonder opdracht, want dan kun jij precies voelen hoe hoog de toestellen staan. 

Deze video kun je aan je gymdocent laten zien als inspiratie:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: