Direct door naar content
Een rolstoel voor kip Tuesday afbeelding nieuwsbericht

Een rolstoel voor kip Tuesday

18 december 2019

Een rolstoel is niet alleen voor mensen een handig hulpmiddel, ook dieren kunnen er profijt van hebben. Zo is er een kip uit Verona (Verenigde Staten) die door het leven gaat met een speciaal op maat gemaakte kippenrolstoel.  

De kip met de naam Tuesday werd geboren met een afwijking aan een pees. Jen Korz, de directeur van Heartland Farm Sanctuary, noemt de kip dapper en zelfredzaam. Toen zij hoorde dat de eigenaresse Tuesday een spuitje wilde laten geven, staken ze bij het Amerikaanse bedrijf de koppen bij elkaar om een passende oplossing te vinden voor de kip.

De perfecte kandidaat
Korz: “De dierenarts vond Tuesday de perfecte kandidaat voor een rolstoel. Er zijn niet veel rolstoelen voor vogels op de markt momenteel, dus we hebben er zelf eentje gemaakt.” De rolstoel staat stabiel op vier poten. Tuesday wordt als het ware ‘gedragen’ in een deken die tussen de poten van de rolstoel bevestigd is. Haar pootje wordt beschermd door een sok. De speciaal gemaakte rolstoel zorgt ervoor dat Tuesday geholpen wordt met lopen. 

“We willen voor ieder dier zorgen dat ze de handvatten hebben om het beste uit hun leven te halen”, verklaart Korz. Ze vindt daarom dat ook de vijf maanden oude Tuesday een goed leven verdient, niet alleen op dinsdag, maar op alle dagen. “Iedereen en elke diersoort verdient een eerlijke kans op een gelukkig leven.”

Voorbeeld
Heartland Farm Sanctuary zal Tuesday blijven gebruiken als voorbeeld om de vriendelijkheid en zorg voor de dieren, ook die met een handicap, te promoten. Bekijk hier ook een filmpje van de kippenrolstoel. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: