Direct door naar content
Hier kun je in 2020 naar uitkijken afbeelding nieuwsbericht

Hier kun je in 2020 naar uitkijken

01 januari 2020

Het nieuwe jaar is net begonnen dus we kunnen weer vooruit kijken. Wat kun je van dit jaar verwachten? Wij kijken alvast naar drie belangrijke sportmomenten uit. Wat wordt jouw persoonlijke hoogtepunt?

9 tot 16 mei: Invictus Games Den Haag
In mei wordt in Den Haa een bijzonder internationaal sportevenement georganiseerd: de Invictus Games. Dit kun je zien als de Olympische Spelen voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. In deze video krijg je al een idee van wat je kunt verwachten. Krijg jij ook al kippenvel?

12-14 juni: Special Olympics Nationale Spelen Den Haag
In Den Haag worden een maand later ook de Special Olympics Nationale Spelen 2020 georganiseerd. Dit is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport.

25 augustus – 6 september: Paralympische Spelen
Na de Olympische Spelen in Tokio beginnen op 25 augustus de Paralympische Spelen in Tokio met natuurlijk ook weer veel medaillekansen voor TeamNL. Onze ambassadeur Jetze Plat gaat voor drie titels: de Para-Triatlon, handbike wegwedstrijd en de tijdrit. Juich jij thuis mee voor hem en de andere TeamNL atleten?

Wat wordt jouw hoogtepunt?
Als we dan toch aan vooruitkijken zijn is het ook goed om naar jouw persoonlijke doelen te kijken. Wat wordt jouw hoogtepunt dit jaar? Misschien ga je wel voor het eerst sporten dit jaar of heb je een sportief doel voor jezelf gesteld. Deel het met ons op Facebook!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: