Direct door naar content
Reza voelt zich door tafeltennis als herboren afbeelding nieuwsbericht

Reza voelt zich door tafeltennis als herboren

06 januari 2020

Door het ontdekken van zijn nieuwe sport, tafeltennis, voelt Reza Valleh (54) uit Harderwijk zich weer als herboren. In de sport bleek hij bovendien zelfs goed te zijn, want binnen een paar maanden tijd schopte hij het al tot de trainingsgroep van TeamNL. Hij droomt daarom al van de Paralympische Spelen.

Reza, geboren in Iran, begon pas in maart 2019 met zijn nieuwe sport. Nooit eerder had hij een tafeltennisbatje in handen. In zijn woonplaats Harderwijk deed Reza lang aan voetbal, maar jaren geleden tijdens een wedstrijd in het tweede elftal van VVOG ging het mis. Hij stortte na een kopduel op de grond en een tegenstander viel bovenop hem. Reza brak zijn rug en liep een dwarsleasie op. Voetballen kon hij niet meer. "Het heeft zeker een jaar geduurd voordat ik mijn eigen situatie volledig kon accepteren. Tot die tijd stopte ik de pijn weg, maar werd ik mentaal steeds zwakker", zegt hij in een interview met De Stentor.

Dromen van Paralympische Spelen
Uiteindelijk bood een nieuwe sport, tafeltennis, de uitkomst. "Sport is voor mij een middel om iets te kunnen bereiken in mijn leven. En ik laat nu al zien dat je er ver mee kunt komen."

"Sport is voor mij een middel om iets te kunnen bereiken in mijn leven. En ik laat nu al zien dat je er ver mee kunt komen."

Reza Valleh

Stiekem droomt hij al verder, want hij wil uiteindelijk naar de Paralympische Spelen. "Ik wil me daarom graag internationaal meten met anderen. Maar dan moet ik wel wedstrijden spelen. Ik ben daarom op zoek naar sponsoren die me daarbij willen helpen."

Anderen helpen
Daarnaast wil hij in de toekomst ook graag lotgenoten helpen. Hij wil dat iedereen, gehandicapt of niet, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Op welk niveau dan ook. "Een groot sportcomplex waar sporters kunnen trainen, zodat iedereen zijn of haar talent of plezier kan vinden. En net zoals ik herboren kan worden." 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: