Direct door naar content
Dit zijn de spelers in de Bijzondere Eredivisie  afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de spelers in de Bijzondere Eredivisie

06 januari 2020

De Bijzondere Eredivisie zit op dit moment in de winterstop, maar ondertussen wordt bij de verschillende clubs hard getraind voor de eerst volgende wedstrijden in maart. Een goed moment om de spelers aan je voor te stellen. 

De Bijzondere Eredivisie is echt een bijzondere competitie. Kinderen met een beperking krijgen namelijk de kans om in het shirt van hun favoriete eredivisieclub te spelen. De clubs die meedoen aan deze unieke competitie zijn: ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles, Excelsior Rotterdam, VVV Venlo, SC Heerenveen en FC Utrecht. Elke competitieronde wordt bij een van deze clubs gespeeld. 

Scoren
Maar wie zijn de helden die in de Bijzondere Eredivisie spelen? In deze video stellen de spelers van FC Groningen, FC Emmen, De Graafschap, VVV-Venlo en Ajax zich aan jou voor. Ze vertellen daar gelijk bij wat hun specialiteit op het veld is. Zo zegt Sandro van FC Groningen dat hij goed is in verdedigen en naar de bal kijken. Alonso van De Graafschap heeft ook een belangrijke kwaliteit: “Ik kan heel goed scoren.” 

Ballen tegenhouden
Sommige spelers noemen zichzelf spits of verdediger, maar er zijn ook spelers die flexibel inzetbaar zijn, zoals Maks bij VVV-Venlo: “Het maakt mij niet uit waar ik sta”, zegt hij. En natuurlijk hebben de teams ook goede keepers, zoals Julian en Danny die allebei bij FC Emmen hun best doen om alle ballen tegen te houden. 

Bekijk de video over alle spelers van FC Groningen, FC Emmen, De Graafschap, VVV-Venlo en Ajax hieronder: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: