Direct door naar content
Eduardo is chefkok met speciale prothese afbeelding nieuwsbericht

Eduardo is chefkok met speciale prothese

15 januari 2020

In 2011 raakte Eduardo Garcia door een ernstig ongeluk zijn linkerhand kwijt doordat hij werd geëlektrocuteerd. Een paar dagen nadat hij uit het ziekenhuis kwam na de amputatie begon hij al met het zichzelf aanleren van de kooktechnieken die hij als sucesvol chefkok op luxe jachten beheerste. “Ik had één taak en dat was een actieve deelnemer van mijn eigen herstel zijn.” 

Het opnieuw leren koken met zijn speciale prothese met een haak als vingers vormde voor Eduardo een groot onderdeel van zowel zijn fysieke als mentale herstel. Hij moest alle basis snijtechnieken weer opnieuw leren. “Ik probeerde zo aandacht te besteden aan het herstelproces, maar tegelijkertijd ook het emotionele proces en professioneel, want ik wilde ook mezelf en vooral chefkok blijven. Dat was een gekke balans, waar ik nog steeds zoekende in ben”, zegt hij in een interview met Today

Tweede kans
Ondertussen heeft Eduardo zichzelf wel een goede tweede kans gegeven, want hij heeft zijn eigen bedrijf opgezet in het maken van sauzen, kruiden en oliën voor het koken. Wandelen in de natuur is ook een belangrijk onderdeel voor zijn herstel geweest. “In de natuur kan ik mezelf resetten, en natuurlijk als chef vind ik daar ook veel wat ik graag eet.”

Over Eduardo is ook een documentaire gemaakt met de titel Charged. Zie hier een trailer:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: