Direct door naar content
Nieuwe serie Down met Johnny gestart afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe serie Down met Johnny gestart

15 januari 2020

Johnny de Mol laat in het nieuwe seizoen van zijn tv-programma Down met Johnny weer allemaal mooie wensen van mensen met een beperking uitkomen. Vanavond is al de tweede aflevering op SBS6 te zien! 

Johnny helpt bij grote en kleine wensen. In de eerste aflevering die SBS6 vorige week uitzond, kon je zien hoe Johnny Anne-Lotte helpt bij haar wens om de Alpe ‘dHuZes mee te fietsen voor haar moeder met borstkanker. Niemand minder dan Leontien van Moorsel hielp Anne-Lotte bij die wens en ze fietste zelf ook met haar mee. 

Straaljagers en doedelzakken
De wensen in de komende afleveringen gaan werkelijk alle kanten op. Zo gaat een langgekoesterde droom om in een straaljager te vliegen in vervulling en krijgen de zus en zwager van Arman de kans om met ’s werelds beste doedelzakband in Schotland mee te spelen.

Zelf bellen
Een belangrijk onderdeel is dat de deelnemers zelf actie ondernemen om hun wens in vervulling te laten gaan. “Ze moeten er flink wat aan doen. Ik regel soms een telefoonnummer, maar ze moeten zelf bellen, want voor niets gaat de zon op. Met een beetje steun kunnen ze best wat voor elkaar krijgen", zegt De Mol. 

Zelfvertrouwen groeien
Hij vindt dat ook mooi om te zien. "Mensen met een rugzakje een klein beetje hulp geven, zodat je hun zelfvertrouwen ziet groeien. Dat is de basis van dit programma en dat is mooi om te zien. In dit seizoen zitten twee broers, waarvan de oudste heel graag straaljagerpiloot wilde worden, maar die droom moest opgeven. De jongste regelt voor zijn broer om tóch een keer in een straaljager te vliegen. ‘Dan is hij voor altijd trots op mij’, zei hij. Het is ons gelukt, al moesten we ervoor naar Duitsland."

Down met Johnny is elke woensdag om 20.30 uur op SBS6 te zien of kijk het hier terug. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: