Direct door naar content
Hoe staat het met jouw goede voornemens? afbeelding nieuwsbericht

Hoe staat het met jouw goede voornemens?

30 januari 2020

Januari is de maand van goede voornemens: gezonder eten, meer bewegen en vroeger naar bed gaan. In deze maand worden ook vaak de meeste goede voornemens weer opgegeven. Uit een onderzoekje blijkt dat Nederlanders al na twee weken hun goede voornemens opgeven. Hoe is dat bij jou? 

Bezorgservice Deliveroo heeft op basis van bestellingen van de afgelopen twee jaar een grove voorspelling gedaan van hoe Nederlanders in de maand januari omgaan met gezonde voeding. Zij concluderen daaruit dat in de tweede week van januari 40 % meer hamburgers worden besteld ten opzichte van de eerste week. De verkoop van zoetigheid verdubbelt zelfs en de alcoholverkoop stijgt in die prognose zelfs naar 82 %. 

Minder fanatiek sporten
Het volhouden van goede voornemens blijkt toch gewoon lastig. Ook sport-app Strava concludeert dat uit data. Zij zien dat gebruikers van de app al rond 12 januari minder fanatiek sporten dan ze in de dagen ervoor deden. 

Niet ontmoedigen
Deze onderzoekjes mag je gerust met een korreltje zout nemen. Je hoeft je er in ieder geval zeker niet door te laten ontmoedigen. Een terugval in je oude gewoontes is helemaal niet vreemd. Het is dan ook helemaal nog niet te laat om verder te gaan met je goede voornemens. Of als je nog niet begonnen bent: dat kan natuurlijk ook. Het is nooit te laat om met goede voornemens te beginnen. Wat ga jij morgen anders doen? 

Bron: Menshealth

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: