Direct door naar content
Vrijuit sporten met een meervoudige beperking afbeelding nieuwsbericht

Vrijuit sporten met een meervoudige beperking

12 februari 2020

Als je een ernstige meervoudige beperking hebt, is het soms lastig om op een normale manier te sporten. Het Motor Activity Training Program (MATP) is ontwikkeld zodat jij toch lekker kunt bewegen. 

Het MATP stelt voor jou als sporter een individueel trainingsprogramma op. Dit programma bestaat uit zeven onderdelen: mobiliteit, behendigheid, raken, schoppen, handbewogen rolstoel, elektrische rolstoel en zwemmen. Je kunt elk onderdeel eenvoudig makkelijker of juist moeilijker maken, waardoor je altijd mee kunt doen aan het MATP.

Steeds beter worden
Als je meedoet met het MATP versterk je de coördinatie en controle over je lichaam. Ook vergroot het programma je zintuiglijke bewustzijn, je conditie en je motorische vaardigheden. Telkens als je je op deze gebieden een beetje verbetert, kun je de oefeningen weer wat moeilijker maken. Zo kun je blijven trainen en word je steeds beter. 

Onderdeel bij Special Olympics
Omdat iedereen met een ernstige meervoudige beperking mee kan doen met het MATP, kun je genoeg andere deelnemers leren kennen tijdens het trainen. Daardoor ontwikkel je jezelf niet alleen als sporter, maar kun je ook leuke nieuwe contacten opdoen. Dat zullen ook alle deelnemers van de Special OlympicsNationale Spelenervaren. Deze editie vindt van 12 tot en met 14 juni plaats in Den Haag. MATP is één van de 20 deelnemende sporten, naast bijvoorbeeld voetbal, hockey en atletiek. Dat geeft wel aan hoe populair het is!

Hieronder zie je nog een video ter introductie van MATP:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: