Direct door naar content
Geen twijfel: Jacky is stoer! afbeelding nieuwsbericht

Geen twijfel: Jacky is stoer!

24 februari 2020

Op het eerste gezicht lijkt het vooral een promo voor een nieuwe optie op een Garmin sporthorloge. Als je goed kijkt zie je iets bijzonders op de foto: het is de blade van ultrarunner Jacky Hunt-Broersma. Op haar horloge heeft ze als achtergrond het woord ‘Doubt’ doorgestreept om aan te geven dat zij niet moet twijfelen. En dat vinden wij stoer! 

Jacky Hunt-Broersma is een inspirerende sportvrouw. Een aantal jaar terug moest zij haar been laten amputeren omdat ze kanker had. Met een prothese begon ze daarna aan nieuwe avonturen met het hardlopen. Haar tochten in het trailrunning werden daarna steeds langer en langer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacky Hunt-Broersma (@ncrunnerjacky) on

Blijven hardlopen
Jakcy is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, maar heeft ondertussen ook al in Nederland (!) en Groot-Brittannië gewoond. Tegenwoordig woont ze in North-Carolina (VS) met haar man en dochter. Daar kan ze in de uitgestrekte natuur uren blijven hardlopen. Soms gaat haar dochter ook een stukje met haar mee. 

50 km
Inmiddels heeft Jacky al een behoorlijke lijst opgebouwd met prestaties die zij als vrouwelijke atleet met een prothese heeft volbracht. Jacky heeft ook een favoriete afstand: de 50 km. Ze laat met haar sportieve uitdagingen zien dat mensen die twijfelden aan haar mogelijkheden ongelijk hadden. Daarmee wil daarmee vooral de weg vrij maken voor andere trailrunners met een blade. 

Op haar Instagram deelt ze daarom graag foto’s van de plekken waar ze ook met haar blade gewoon kan lopen. Zoals hier dwars door een riviertje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacky Hunt-Broersma (@ncrunnerjacky) on

 

Ga zo door Jacky! Wij zijn fan!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: