Direct door naar content
Arnold beleeft AZ op de blindentribune afbeelding nieuwsbericht

Arnold beleeft AZ op de blindentribune

09 maart 2020

Arnold is 63 jaar en een grote fan van voetbalclub AZ. Hij bezocht altijd zoveel mogelijk wedstrijden, maar in 2002 werd hij blind door een herseninfarct. Hij dacht dat hij niet meer naar AZ toe zou kunnen, maar hij zit nog steeds heel vaak in het stadion.

Als je een visuele beperking hebt, is het soms lastig om een voetbalwedstrijd te volgen. Arnold was ook bang dat hij niet meer zo vaak naar wedstrijden van AZ zou gaan. Gelukkig bedacht AZ in 2007 als eerste Nederlandse club een speciale tribune voor als je wat minder goed kunt zien. Omdat hij nog steeds dolgraag naar AZ toe wilde gaan, meldde hij zich als een van de eersten aan voor de blindentribune. 

Koptelefoon
Als je bij de blindentribune komt, krijg je een koptelefoon. Er is namelijk een verslaggever die precies vertelt wat er allemaal gebeurt, speciaal voor mensen met een visuele beperking. Dat is heel handig, legt Arnold uit. “Ik hoor van de verslaggever tot in de diepste details hoe de wedstrijd verloopt. Je voelt de sfeer, je ruikt het gras, je beleeft alles!” AZ-speler Oussama Idrissi kwam zelfs een keer langs bij de blindentribune, nadat de wedstrijd was afgelopen. Hij had gescoord en dat had Arnold allemaal precies meegekregen. “Ik beleefde het op een fantastische manier”, vertelt Arnold tegen Oussama. “Je schoot de bal in de verre hoek. Geweldig!”

'Feestje in mijn hoofd'
Inmiddels heeft meer dan helft van de Eredivisieclubs een tribune voor mensen met een visuele beperking. Arnold vindt het ook helemaal niet meer erg dat hij de wedstrijd niet kan zien. Door de blindentribune en de speciale verslaggever beleeft hij nog steeds alles van AZ. “Het feit dat ik niets kan zien, is voor mij niet zo heel erg. Ik maak er gewoon zelf een feestje van in mijn hoofd!” 

Bekijk hier een korte video over Arnold:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: