Direct door naar content
Gamen met de joystick van je rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Gamen met de joystick van je rolstoel

09 maart 2020

Tegenwoordig is gamen op een Xbox erg populair. Als je in een elektrische rolstoel zit, is het soms lastig om met de Xbox-controller te spelen. Er bestond al een ‘Xbox Adaptive Controller’, maar om je nog beter te kunnen laten gamen is nu ook de ‘Freedom Wing Adapter’ ontwikkeld.

Steve Spohn werkt bij AbleGamers, een bedrijf dat ervoor zorgt dat je met een beperking ook kunt gamen. Steve zit in een elektrische rolstoel en zoekt al heel erg lang naar een manier om deze aan zijn Xbox te verbinden. Hij ontmoette Bill Binko, de oprichter van ATMakers. Dit is een bedrijf dat allerlei handige technologische snufjes bedenkt. Om jou en alle anderen te helpen, gingen Steve en Bill hard aan het werk!

Joystick als controller
Samen bedachten zij de ‘Freedom Wing Adapter’. Dit is een apparaatje waarmee je jouw elektrische rolstoel koppelt aan de Xbox Adaptive Controller. Nu kun je de joystick van je rolstoel gebruiken als een echte Xbox-controller. “De Freedom Wing Adapter zorgt ervoor dat de joystick van mijn rolstoel, die ik ook gebruik voor alles wat ik verder in het dagelijks leven doe, opeens wordt omgetoverd door een Xbox-controller”, zegt Steve. “Er zijn verder helemaal geen aanpassingen meer nodig.”

Magie
Bill legt uit dat het apparaatje helemaal niet zo ingewikkeld is. Daarom is het gemakkelijk te gebruiken en kost het maar ongeveer dertig euro. Steve is er dan ook heel erg blij mee. “Ik speel mijn favoriete game Rocket League!”, zegt hij. “Ik bestuur de game gewoon met de joystick en een knop die al op mijn elektrische rolstoel zitten. Dat is wonderbaarlijk. Het is net magie!”

In deze video geven ze nog meer technische uitleg bij dit technische snufje: 

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: