Direct door naar content
Voel je fitter met deze 7 minuten trainingen   afbeelding nieuwsbericht

Voel je fitter met deze 7 minuten trainingen

31 maart 2020

Hoe blijf je thuis fit in deze coronatijden? Voor een antwoord op die vraag hoef je nu niet zo lang te zoeken, want overal vind je flitsende filmpjes waarbij de ene oefening nog zwaarder is dan de ander. Als je een beperking hebt en niet meer de jongste bent dan heb je niet altijd wat aan die krachtpatsers. De 7 minuten training van Cordaan in Beweging zijn dan perfect om in de huiskamer of de tuin lekker in beweging te blijven. 

De ‘Cordaan in Beweging’ programma’s zijn speciaal gemaakt voor senioren en daardoor ook erg geschikt voor iedereen met een beperking of mindere belastbaarheid. Het mooie is: alle oefeningen kunnen zittend worden uitgevoerd. Op de website en het YouTube kanaal staan verschillende programma’s die je zo kunt doen.

7 minuten
Een goed voorbeeld zijn de 7 minuten trainingen. Deze filmpjes geven je in zeven minuten zes verschillende oefeningen om je fitheid te trainen. Ze zijn verdeeld in drie niveuas: licht, gemiddeld en zwaar. Laten we eens bij licht beginnen:

Licht
Bij dit eerste niveau start je zittend met stapbewegingen, kniestrekken en de armen vooruit boksen. Na zeven minuten voel je echt wel dat je wat hebt gedaan. 

Middel
Bij het tweede niveau worden de bewegingen al groter. Je mag je knieën zo hoog mogelijk optrekken, je armen over elkaar bewegen en de benen kruisen.

Zwaar
Als je kunt staan kun je naar dit derde niveau doorstromen. Dan ga je namelijk stappen op de plaats, zittend gewichten naar achteren bewegen en kruislings stoten. 

Begin gewoon lekker bij het lichte niveau en dan kun je nog altijd een tikje erbij doen. Het moet vooral leuk blijven!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: