Direct door naar content
Scoor thuis je PR met Special Olympics app afbeelding nieuwsbericht

Scoor thuis je PR met Special Olympics app

03 april 2020

Van 12 tot en met 14 juni zouden de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag worden gehouden. Door het coronavirus heeft de organisatie besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. Als je dit jaar mee zou doen is dat natuurlijk een enorme teleurstelling, maar ga nu niet sip op de bank zitten. Juist nu is het belangrijk om fit te blijven! Special Olympics helpt je daarbij met de ‘Scoor je PR!’ app. 

Om te zorgen dat je in deze tijd thuis goed fit kunt blijven heeft Special Olympics Nederland voor alle deelnemers een speciale app ontwikkeld. Je leert op een simpele manier fit en gezond te blijven zodat als de sportclubs weer open gaan je weer met je vrienden kunt meedoen. Volg het programma met oefeningen en quizvragen over gezonde voeding en jij scoort zo een PR! 

Filmpjes
De app gaat in op drie pijlers: kracht, balans en uithoudingsvermogen. “Dat zijn ook de drie onderdelen waar we jou op willen verbeteren”, legt Rachel Richardson van Special Olympics Nederland uit. “Wij hebben vijf niveaus en per niveau zijn er verschillende oefeningen bij balans, uithouding of kracht. In de app zitten filmpjes die je zelf gemakkelijk kunt uitvoeren.”

Sportmaatje
Om jezelf te verbeteren stelt Rachel voor dat je de app drie keer week opent om de oefeningen te doen. “En als je drie keer per week je oefeningen doet, dan ontgrendel je wekelijks extra attributen voor jouw sportmaatje! Aan het begin van de app maak je een sportmaatje die jou stimuleert bij het sporten. Hoe meer je sport, hoe leuker jouw maatje wordt!” 

Doel
Rachel weet natuurlijk ook dat in de ene sport een PR makkelijker valt te halen. “Bij atletiek of zwemmen is het makkelijk een PR te scoren, maar bij voetbal is dat toch lastiger. Dan kun je het scoren van de meeste doelpunten als je PR hebben. Het gaat om een doel waar je naar toe kunt werken. Daar gaat de app je bij helpen!” 

Quizvragen
Behalve de oefeningen komen in de app ook quizvragen over gezonde voeding voorbij. “We willen jou ook graag helpen bij het maken van de gezonde keuzes. Wat is gezonder: een boterham met chocopasta of appelstroop? Met dat soort vragen willen we je na laten denken over wat je eet.”

Ga voor meer info over de app naar de website van Special Olympics of bekijk alvast onderstaand filmpje.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: