Direct door naar content
Niels Vink introduceert: badkamertennis afbeelding nieuwsbericht

Niels Vink introduceert: badkamertennis

09 april 2020

Tijdens de collecteweek van Fonds Gehandicaptensport startte Welzorg de Stay Fit Challenge. Hierbij wordt iedereen uitgedaagd om te laten zien hoe zij thuis fit blijven om zo anderen te inspireren. Rolstoeltennisser Niels Vink had al een mooie creatieve inzending. Hij was namelijk gaan tafeltennissen in de badkamer!

Niels Vink doet niets liever dan sport, vooral rolstoeltennissen want daar is hij heel erg goed in. Hij werd al wereldkampioen bij de junioren en was ook hard op weg om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio. Dat wordt nu een jaar uitgesteld, maar in de tussentijd moet hij natuurlijk thuis fit blijven, want hij kan niet naar de tennisbaan. 

Voetbal met handen
Niels mist zijn beide benen en een aantal vingerkootjes door een bacteriele infectie (menigokokken sepsis) toen hij één jaar oud was. Hij heeft daar in het dagelijks leven helemaal geen last van en met sporten al helemaal niet. “Toen ik klein was ging ik altijd voetballen op mijn manier. Dan ging ik gewoon zitten en dan ging ik met mijn handen voetballen.”

In de badkamer
Op dezelfde manier bedacht hij nu een manier om in huis met een kleiner balletje actief te zijn. De badkamer bleek door de gladde tegels en de harde muren een ideaal speelveld voor een potje tafeltennis tegen zichzelf: 

 

Creatief denken 🙃 Waar een badkamer al niet goed voor is. Ik ga nog ff door! 💪 #wheelchairtennis #rolstoeltennis #fitblijven #teamnl #itf #paralympics #bathroomtennis🤣

Posted by Niels on Wheels on Saturday, March 21, 2020

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: