Direct door naar content
Trapfitness met Para-atleet Take! afbeelding nieuwsbericht

Trapfitness met Para-atleet Take!

17 april 2020

Fit blijven is nu toch een beetje een uitdaging, maar dat betekent niet dat het ingewikkeld hoeft te zijn. Para-atleet Take Zonneveld laat in een video zien dat je zelfs op de trap een goede workout kunt doen. Als je zijn vijf oefeningen gedaan hebt dan voel je dat echt wel!

Take (22) is specialist in het kogelstoten in de Paralympische klasse F40 (lichaamslengte tot 1.30m). Bij kogelstoten gebruik je niet alleen je armen maar juist ook je benen. Dat komt voor Take natuurlijk goed uit, want een kogel door de huiskamer stoten is toch niet zo handig. 

Licht de trap op
Zijn workout speelt zich met vijf oefeningen voor de benen volledig af op de trap. Hij begint met een korte warming-up waarbij hij even op en neer loopt. In de eerste oefening doet hij een tweebenige kaatssprong: daarbij spring je met twee benen naast elkaar kort van trede naar trede. Daarbij is het belangrijk dat het contact zo kort mogelijk is. Bij zijn volgende oefening, de wisselsprong, geldt hetzelfde: lekker licht de trap op jumpen! 

Pistol Squat
Take is nu al lekker warm en doet er nog een stapje bij met kaatsprongen. Bij die oefening springt hij over de trap met steeds twee treden tegelijk. Vervolgens gaat hij nog door met lunges met een kniehef en een Pistol Squat. Kijk hieronder hoe die oefening er op de trap uit ziet: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: