Direct door naar content
Workout van Jetze: handstand, dips en meer! afbeelding nieuwsbericht

Workout van Jetze: handstand, dips en meer!

28 april 2020

Als iemand weet hoe je thuis fit moet blijven dan is het handbiker en paratriatleet Jetze Plat wel. Kijk maar naar die armen van hem! In een video laat hij zien dat je met een flesje water, een stok en twee stoelen al een heel uitdagende workout voor jezelf kunt maken. Werk jij met Jetze mee aan jouw spierballen? 

Eerder spraken we Jetze al over hoe hij thuis door probeert te trainen. Hij vertelde toen al dat hij ook geniet van het mooie weer en in zijn eentje mooie nieuwe routes ontdekt met de handbike: “Ik teken allerlei rondjes uit bij mij thuis die ik nog niet heb gedaan. Daar haal ik nu wel nieuwe motivatie uit.” Lees hier het hele interview.

Stenen sjouwen
Jetze heeft thuis ook een heel krachthonk waar hij zich goed kan uitleven. Ook buitens huis kan hij nog goed aan de slag. Jetze begint bijvoorbeeld zijn workout  met het leggen van een straatje. Stenen sjouwen is ook krachttraining! 

Aan de slag!
In zijn video geeft hij een aantal leuke en pittige oefeningen waar je zo mee aan de slag kunt. Daar heb je niet veel voor nodig: een fles water, een stok, twee stoelen die stabiel staan en natuurlijk goede muziek waar jij het wel even op volhoudt. 

In deze serie oefeningen zit ook Jetze’s favoriet: de handstand. Die oefening doet hij graag om de schouders te trainen. “Het kan wel lastig zijn, daarom doen we hem tegen de muur”, legt hij uit. Verderop doet hij ook de pro snow angle, een oefening die een beetje op de schoolslag lijkt. “Ziet er heel makkelijk uit, maar kan nog best een leuke oefening zijn”, zegt Jetze droogjes vanaf de grond. 

Doe jij mee met zijn oefeningen? Succes! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: