Direct door naar content
Fit met Bijzondere Eredivisie club FC Emmen afbeelding nieuwsbericht

Fit met Bijzondere Eredivisie club FC Emmen

07 mei 2020

Voetballers opgelet! Omdat dat de wedstrijden uit de Bijzondere Eredivisie niet door kunnen gaan, zorgen de verschillende deelnemende clubs nu voor challenges. FC Emmen heeft met een trainers van het Bijzondere Eredivisie team een eerste leuke training online gezet. 

Jelle Mars, trainer bij FC Emmen, verzorgt de training samen met de keeperstrainer Lars Koster. “Er zijn natuurlijk ook keepers die onder handen genomen moeten worden en daarvoor ben ik hier!” Ben je keeper? Dan kun je dus ook lekker meedoen met de thuis oefeningen van FC Emmen. 

Grasveldje
Zoals elke training beginnen ze met een warming-up, waar je een plekje van ongeveer vijf meter voor nodig hebt. Een grasveldje is natuurlijk het mooiste om de geur van voetbal erin te houden. 

Dribbelen en kaatsen
Voor de techniekoefeningen later in de video is dat grasveldje zeker handig, want we gaan dribbelen om pionnen. Daar kun je ook toiletrollen of flesjes voor gebruiken. Voor de keepers heeft Lars ook een leuke oefening: zoek een muurtje waarop je een bal kunt terugkaatsen. Daar schiet je de bal tegenaan en als je hem terugkrijgt hou je de bal vast, zoals je dat in een wedstrijd ook doet. Die oefening kun je natuurlijk ook goed doen als je veldspeler bent. 

Kijk hier hoe de training eruit ziet! Veel succes en laat maar zien hoe bij jou deze oefeningen gaan. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: