Direct door naar content
Werk aan je core met Rixt van der Horst! afbeelding nieuwsbericht

Werk aan je core met Rixt van der Horst!

27 mei 2020

Van het vele stilzitten in huis van de afgelopen weken word je lijf niet beter. Zeker je core stabilitity, de spieren in je rug, buik, bil en buik, kunnen nu wel wat training gebruiken. Para dressuuramazone Rixt van der Horst weet daar een paar mooie oefeningen voor. Doe je mee met haar?

Rixt van der Horst is al op haar zesde op advies van een fysiotherapeut begonnen met paardrijden. Doordat ze tien weken te vroeg is geboren heeft ze last van spasticiteit en een nierafwijking. Paardrijden bleek voor Rixt een goede match, want na twee jaar was ze al zo gevorderd dat ze zelfstandig op een pony kon zitten. Ze had niemand meer nodig om haar in balans te houden. 

Voor iedereen
Balans is iets wat Rixt moet blijven trainen. Daar heeft ze allerlei mooie oefeningen voor die ze graag met jou deelt. Of je nu ook aan paardrijden doet, een rolstoelsport of helemaal geen sport doet: deze core stability workout is voor iedereen geschikt. Rixt gebruikt voor deze sessie een gymbal en een flinke tak van 7 kilo, maar daar kun je ook een bezemsteel voor gebruiken. 

Doe wat je kunt!
Sommige oefeningen past Rixt voor zichzelf een beetje aan. Zo kan ze bij de eerste oefening, de wall overhead squat, haar knieën niet helemaal tot negentig graden buigen. “Mij lukt dat niet helemaal dus ik ga zover als ik kan.” Dat kun jij natuurlijk ook gewoon doen met de oefeningen die je ziet. Doe wat je kunt, dan ben je al goed bezig! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: