Direct door naar content
Zo worden games steeds toegankelijker voor jou afbeelding nieuwsbericht

Zo worden games steeds toegankelijker voor jou

28 mei 2020

Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor de positie van mensen met een beperking. In de sport zien we dat natuurlijk al met allerlei mooie initiatieven van aangepast en inclusief aanbod. Ook buiten de sport gebeurt nog veel meer. Zo werkt de game industrie ook hard aan het toegankelijk maken van spellen. Dat is goed nieuws voor jou!

Vorige week was het Global Accessibility Awareness Day 2020. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor digitale toegankelijkheid en inclusie voor iedereen een beperking. Ter gelegenheid van die dag werd aan de topman van gamefabrikant Ubisoft gevraagd hoe zijn bedrijf bijdraagt aan het toegankelijker maken van games voor spelers met een lichamelijke beperking. Uit dat interview komt naar voren dat Ubisoft dit thema sinds 2017 al serieus neemt. 

Gamers met een beperking

Het bedrijf stelde toen namelijk al een toegankelijkheidsteam in. Na de release van de bekende game Assasins’ Creed Origins kwam dat team al tot de ontdekking dat ondertitels in de game niet vergroot kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld voor mensen met een visuele beperking erg lastig. Omdat het na een release lastig bleek om een game nog aan te passen op dat soort punten, kijkt Ubisoft sindsdien al vanaf het begin hoe het spel optimaal gespeeld kan worden door gamers met een beperking. Daardoor heeft Ubisoft in een volgende game aanpasbare ondertitels en knoppencombinaties in kunnen voeren. 

Testteam

Bij het ontwikkelen van een game betrekt Ubisoft ook mensen met een beperking in de testfase. Zij geven het team feedback over hoe toegankelijk de game is. In het aanpassen van games bieden PlayStation 5 en Xbox Series X volgens Ubisoft meer mogelijkheden. Voor die spelconsoles werkt het bedrijf nu ook aan meer opties voor slechtziende spelers.

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Bron: Support Magazine

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: