Direct door naar content
Rolstoeler Thom beklimt Domtoren afbeelding nieuwsbericht

Rolstoeler Thom beklimt Domtoren

16 juli 2020

Omdat Thom Stulen in een rolstoel zit, leek het ondenkbaar dat hij ooit zijn droom zou verwezenlijken: bovenop de Domtoren in Utrecht staan. Maar dankzij de bouwlift die is geplaatst vanwege de restauratie van de toren, werd zijn wens toch werkelijkheid.

De 24-jarige Thom zit in een rolstoel vanwege de gevolgen van spina bifida, een open rug. Door zijn handicap is het voor hem onmogelijk om met de trap naar boven te gaan. Nu de Domtoren tijdelijk een lift heeft, hoeven mensen die bovenop de toren willen komen niet meer de honderden traptreden op. “Dit was dus mijn enige kans, die wilde ik grijpen", zegt Thom tegen de NOS.

‘Ik heb genoten’
Thom mocht als winnaar van een speciale actie als eerste naar boven. "Het was geweldig. Ik kon het stadion zien, de ArenA in Amsterdam en tot aan Rotterdam kijken. Ik heb heel erg genoten. Het plein was redelijk druk, maar je staat daarboven en je hoort hélemaal niks. Het was echt iets om niet meer te vergeten", aldus een dolblije Thom.

Thom werd bij zijn bezoek aan de Utrechtse Dom vergezeld door zijn beste vriend. Als verrassing mochten ook zijn vader, opa en oma mee. Als het aan Thom ligt, gaat hij nog een keer terug. “Wanneer weet ik nog niet, maar ik ga zeker nog een keer naar boven."

Restauratie
De Domtoren wordt momenteel gerestaureerd en is tijdelijk opengesteld voor bezoekers. Een lift brengt bezoekers in drie minuten op honderd meter hoogte, waar ze bovenop de steiger staan die is gebouwd voor de restauratie.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.domtoren.nl/nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: