Direct door naar content
Iedereen welkom op de werkvloer van Nederlandse Loterij  afbeelding nieuwsbericht

Iedereen welkom op de werkvloer van Nederlandse Loterij

21 augustus 2020

Als je een beperking hebt kan het lastig zijn om een baan te vinden die bij je past. Toch is op de arbeidsmarkt veel meer mogelijk dan jij misschien denkt. Nederlandse Loterij laat dat als maatschappelijk betrokken organisatie zien op de eigen werkvloer. De partner van Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten vindt het belangrijk om iedereen een gelijke kans op werk te bieden. “Aarzel niet om bij ons te solliciteren. Iedereen is welkom!”

Nederlandse Loterij is de organisatie achter 7 bekende kansspelen zoals de Lotto, Staatsloterij en TOTO. Je kent die loterijen en spellen vast wel, maar wist je ook dat ze één van de belangrijkste financiers en sponsor van de Nederlandse sport zijn? Nederlandse Loterij ondersteunt topsporters en recreatieve sporters met tientallen miljoenen per jaar. Als 1 % Fair Share Partner van Fonds Gehandicaptensport ondersteunen ze ook actief de gehandicaptensport. “Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat sport toegankelijk is voor iedereen”, zegt Joost Zuure, Head of Sponsoring & Beneficianten bij Nederlandse Loterij. 

Bijdragen aan gehandicaptensport
Een concreet voorbeeld van een bijdrage aan de gehandicaptensport vanuit Nederlandse Loterij was vorig jaar te zien toen een aantal verenigingen uit Nieuwegein werd verrast met een extra bijdrage om aangepaste sport mogelijk te maken. “Zo hebben we een rolstoellift bij een zwemvereniging mogelijk gemaakt via matchfunding.” Joost weet ook dat veel mensen met een beperking nog drempels ervaren om een geschikte sport te vinden. “Dat is ook een van de redenen dat we founding partner zijn van het platform Uniek Sporten, wat echt vraag en aanbod bij elkaar brengt. Er zijn veel meer mogelijkheden om te sporten, maar daar moet je wel op gewezen worden.”

"Heel veel beperkingen hebben geen invloed op je geschiktheid"

Joost Zuure - Nederlandse Loterij

Drempel op de arbeidsmarkt
Dat ziet hij ook buiten de sport, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. “Als je een beperking hebt weet je misschien niet dat er banen voor jou zijn of voel je misschien een drempel om te solliciteren. Daarom nodigen wij als Nederlandse Loterij graag iedereen uit om gewoon te reageren op de vacatures bij ons en daar vol voor te gaan. Heel veel beperkingen hebben geen invloed op je geschiktheid.”

Werkervaring op doen
Behalve deze open oproep heeft Nederlandse Loterij ook een vrij in te vullen functie voor iemand met afstand tot de arbeidsmarkt, legt Iris Prummel (HR-projectmedewerker bij Nederlandse Loterij) uit. “Met deze tijdelijke positie willen we die achterstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. We hopen dat iemand door mee te lopen en werkervaring op te doen bij ons, zijn of haar achterstand op de arbeidsmarkt wordt verkleind. De afgelopen anderhalf jaar heeft Pim Brouwers  deze unieke positie te mogen vervullen. “Na die periode hebben we met hem ook gekeken wat nu een mooie plek binnen ons netwerk is waar hij zich verder kan ontwikkelen. Dat werd een mooie baan bij Fonds Gehandicaptensport”, zegt Joost. 

Aangepaste werkvloer
Pim vervulde de functie op de afdeling marketing omdat hij sportmarketing heeft gestudeerd, maar Iris benadrukt dat dat niet vastligt. “Wij zijn flexibel en je kan in deze functie ingezet worden op de afdeling waar jouw kwaliteiten tot zijn recht komen.” Het maakt dus niet wat voor studie je hebt gedaan en het maakt al helemaal niet uit dat je een beperking hebt. De werkvloer is daar zo goed mogelijk op ingericht legt Iris uit. “We hebben een rolstoelvriendelijk gebouw en hebben in hoogte verstelbare werkplekken, waardoor medewerkers bijvoorbeeld ook aan hun bureau kunnen staan. We hebben ook een eigen fitnessruimte met personal trainer.” Zeker voor sportliefhebbers is Nederlandse Loterij een mooie werkomgeving om ervaring op te doen, zegt Iris. “We moedigen daarom iedereen aan te solliciteren, omdat het gewoon kan!” 

Ga voor meer informatie en direct solliciteren naar de website.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: