Direct door naar content
Wheels2Sport wordt Uniek Sporten Uitleen afbeelding nieuwsbericht

Wheels2Sport wordt Uniek Sporten Uitleen

01 september 2020

Misschien ken jij onze handige uitleenservice Wheels2Sport al. Met deze uitleenservice kun je sportmiddelen op maat uitproberen via het platform Uniek Sporten. Het is een ideale manier om een sport uit te proberen zonder gelijk aan hoge kosten te zitten voor de aanschaf van materiaal. Vanaf 1 september is de naam Wheels2Sport gewijzigd in Uniek Sporten Uitleen. Deze service willen we in de nabije toekomst uitbreiden met meer hulpmiddelen dan alleen rollend materiaal, waar de naam Uniek Sporten Uitleen dan beter op inspeelt.

Via Uniek Sporten Uitleen bereiken we inmiddels meer dan 25% van Nederland. Voor de komende jaren hebben we als doel gesteld dat we geheel Nederland willen kunnen voorzien van uitleen van hulpmiddelen. Met Uniek Sporten Uitleen zorgen we ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Want, iedereen met een beperking moet kunnen sporten. 

Werkwijze
Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleenservice, het is een mobiliteitsgarantie. Je krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen. Ook is er tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar en wordt het product indien nodig afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zijn er voor jou geen kosten verbonden aan deze dienst.

Uitproberen
De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal zes maanden. "Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past.", zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. Ook het fysieke aspect is hierbij belangrijk. "Als je wilt gaan basketballen, maar je kunt de bal niet tot de hoogte van de basket gooien, dan is basketbal waarschijnlijk niet zo leuk voor je om te doen. Het kan dus aan je fysieke gesteldheid liggen dat basketbal geen optie is. Wil je na twee maanden gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel, dan kan je rolstoel zonder probleem worden omgewisseld bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past." 

Sporthulpmiddel aanvragen
Na de uitleenperiode krijg je een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kun je vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. Uniek Sporten Uitleen is een samenwerking met Welzorg, NOC*NSF, Sunrise Medical en Fonds Gehandicaptensport. Wil je meer informatie over Uniek Sporten Uitleen? Ga dan de pagina van Uniek Sporten Uitleen op onze website.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: