Direct door naar content
Train mee met de Oranje Zitvolley Dames afbeelding nieuwsbericht

Train mee met de Oranje Zitvolley Dames

22 september 2020

Het is deze week de NOC*NSF Nationale Sportweek en dat betekent dat je op allerlei plekken sporten kunt uitproberen. Heel veel clubs zetten hun deuren wagenwijd open om te laten zien hoe gezellig en leuk het sporten kan zijn. Voor jou is dat extra handig, want als je een beperking hebt kan het een zoektocht zijn naar jouw ideale sport. Het Nederlands dames Zitvolleybal team zorgt deze week op vrijdag voor een buitenkans: je kunt namelijk met het team meetrainen! 

Zitvolleybal is nu wat je noemt een echte inclusieve sport. In een team sporten namelijk volleyballers met een beperking samen met sporters die bijvoorbeeld door een blessure niet meer staand kunnen volleyballen. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en dat levert in een team allerlei interessante gesprekken op. 

Spectaculair
De sport Zitvolleybal lijkt in heel veel opzichten op ‘staand’ volleybal. Het grootste verschil met staand volleybal is de hoogte van het net, want bij zitvolleybal staat het net lager. Dat maakt het zeker niet minder spectaculair en ook niet gemakkelijker. Want probeer maar eens een bal omhoog te serveren vanuit zittende positie. 

Meedoen met open training
Wil jij zelf ervaren hoe leuk zitvolleybal kan zijn? Dan krijg jij deze week een hele mooie kans. Je kunt namelijk vrijdag 25 september met de Oranje Zitvolley Dames meetrainen tijdens een Open Training in Wijk bij Duurstede van 19.30 uur tot 21.30 uur. Ga voor meer info en aanmelden naar de facebookpagina van de Paravolley Dames NL

Wil je meer informatie over de sport volleybal en waar je dat bij jou in de buurt kan gaan doen? Ga dan naar: unieksporten.nl/sport/volleybal

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: