Direct door naar content

Volleybal met een beperking

Volleybal is een balsport waarbij twee teams op een eigen helft van het speelveld staan dat in het midden gescheiden wordt door een net. Beide teams hebben als doel om de bal op de grond binnen het speelveld van de tegenstander te krijgen. De bal mag kort geraakt worden door te slaan of te tikken. Het team dat als eerste het afgesproken aantal punten heeft behaald wint de set. Het team dat het eerst het afgesproken aantal sets behaald wint de wedstrijd. Volleybal kan zowel binnen (zaalvolleybal) als buiten (beachvolleybal) gespeeld worden.

Heb jij een beperking en wil je graag volleyballen? Wie weet is zitvolleybal wel iets voor jou. Bij zitvolleybal is het veld iets kleiner, het net laag aan de grond en zitten alle spelers op de grond. De regels zijn bijna hetzelfde als bij zaalvolleybal met als grote verschil dat een deel van de romp of je zitvlak te allen tijde contact moet hebben met de grond. Iedereen mag meedoen aan zitvolleybal, met of zonder handicap.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor volleybal bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR VOLLEYBAL

Nederlandse Volleybal Bond

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. De Nevobo wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van het volleybal. Of het nu actieve spelers zijn, toeschouwers of scheidsrechters.

Programma van:
Partners: