Direct door naar content
 Atletiek Vereniging Tempo start met hardlopers met een visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

Atletiek Vereniging Tempo start met hardlopers met een visuele beperking

30 september 2020

De Stichting Running Blind (SRB) heeft als doelstelling om iedereen in Nederland met een visuele beperking die wil hardlopen, hier op een veilige manier in staat te stellen. Dat geldt ook voor Nordic Walking of wandelen. Het creëren van veiligheid voor de loper waardoor deze ontspannen en in vertrouwen kan lopen, staat centraal in activiteiten die door SRB ondernomen worden. SRB realiseert deze doelstelling via een netwerk van plaatselijke atletiekverenigingen die in samenwerking met de stichting een Running Blind regiogroep opzetten binnen de vereniging. Dit sluit aan bij de weg die Nederland is ingeslagen om een inclusieve samenleving tot stand te brengen: iedereen doet mee ook in de sport. We praten niet meer over gehandicaptensport maar over aangepast sporten! Voor die aanpassingen die nodig zijn om met een beperking te kunnen sporten is de Stichting Running Blind verantwoordelijk, voor de reguliere taken binnen de vereniging is de lokale vereniging verantwoordelijk voor de aangepaste sporters.    

Tempo Bussum heeft het voornemen binnenkort een regiogroep Running Blind voor hardlopers met een visuele beperking te starten RB ‘t Gooi, dus: 

  • Lopers zijn welkom: Als je een visuele beperking hebt en wilt sporten, meld je dan aan. Hardlopen is een heel toegankelijke sport voor mensen met een visuele beperking, ook als je nog nooit aan hardlopen hebt gedaan! De trainingen worden aangepast op ieders niveau.
  • Buddy’s en trainers zijn nodig! Ben je een hardloper en wil je tijd en energie steken in het begeleiden van iemand met een visuele beperking, meldt je dan aan als buddy. Je wordt goed opgeleid om dit op een veilige en verantwoorde manier te doen en levert je veel gedeeld loopplezier op!

Voor meer informatie of vragen neem contact op met Alexandra Ochsendorf, regiocoordinator Aangepast Sporten in 't Gooi. Via mail aochsendorf@teamsportservice.nl of 0611421327. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: