Direct door naar content
Bio Vakantieoord in Arnhem ontvangt €5.500,- van Gaming-influencer afbeelding nieuwsbericht

Bio Vakantieoord in Arnhem ontvangt €5.500,- van Gaming-influencer

04 november 2020

Joost Bouhof heeft dit weekend €5.500,- opgehaald met een 17 uur durende livestream op Twitch. Hij haalde het bedrag op met nieuwe abonnees en donaties van zijn kijkers. Al het geld komt ten goede aan het Bio Vakantieoord, dat vakanties mogelijk maakt voor gezinnen met meervoudig gehandicapte kinderen.

Alles voor de kinderen
De livestream zou twaalf uur duren, met de belofte om voor iedere nieuwe abonnee twee minuten langer te streamen. Dat er ruim vijf uur op de klok bijkwam verraste ook Bouhof: “Echt te gek dat er zoveel support is voor de kids! Ik ben blij dat ik met mijn platform een steentje kan bijdragen aan het bewustzijn dat we elkaar in deze moeilijke tijden moeten steunen.” 

Juist nu een steentje bijdragen
De bekende influencer vond het belangrijk om juist nu een bijdrage te doen aan de stichting. Joost verklaart: “Iedereen merkt nu hoe moeilijk we het hebben met binnen zitten en hoe beperkt de mogelijkheden zijn om veilig op vakantie te gaan. Kun je nagaan hoe dat is voor gezinnen met een gehandicapt kind dat speciale hulp vereist. Bio Vakantieoord is voor sommige gezinnen de enige mogelijkheid om te kunnen genieten van een paar ontspannen dagen.”

Influencers zetten zich in
Steeds vaker zien we dat YouTubers en influencers met een groot bereik hun platform ook een maatschappelijke functie willen geven. Door mensen bewust te maken van bepaalde problemen of door zich in te zetten voor een goed doel. Zo zetten verschillende FIFA YouTubers zich samen met KWF in tegen het schelden met kanker. Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord, is enorm blij met de actie van Joost: “Dit jaar zijn alle sponsoractiviteiten afgelast en is het moeilijk voor ons om mensen bij Bio te betrekken. Online kan Joost dat wel. Goud dat hij zich voor ons inzet!”

Live op Twitch
De livestream vond plaats op Twitch. Twitch is wereldwijd het populairste platform voor livestreaming, waarbij de hoofdmoot vooral gaming is. Mensen kunnen hun gameplay live uitzenden en ondertussen chatten met hun kijkers. Daarnaast is het mogelijk voor kijkers om donaties te geven en zich te abonneren op kanalen van streamers.

Over Joost
Elke dag plaatst Joost video’s op zijn YouTubekanaal met 542.000 abonnees. Zijn Nederlandstalige video’s gaan over de laatste trends in gaming, zoals de populaire games Among Us en Fall Guys. Ook plaatst Joost content op Instagram en Twitch, waar hij respectievelijk 350.000 en 93.000 volgers heeft.

Over het Bio Vakantieoord
Het Bio Vakantieoord helpt kinderen met een beperking en hun gezinnen te genieten van een ontspannen vakantie waar de handicap even niet leidend is. Een periode erop uitgaan is voor deze gezinnen zeer complex. Ze zijn immers altijd afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving die ook nog extra kosten met zich meebrengen. Met hulp van vele donateurs en enthousiaste vrijwilligers maakt het Bio Vakantieoord een complete vakantie mogelijk voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het Bio Vakantieoord is veilig en letterlijk en figuurlijk drempelloos.

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: