Direct door naar content
Workout Woensdag: fit met Chris, Barend en Rixt afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit met Chris, Barend en Rixt

11 november 2020

Door de coronamaatregelen moeten we zoveel mogelijk thuis blijven. Ook in je huiskamer, tuin of slaapkamer kun je heel goed fit blijven. In een verse Workout Woensdag geven we je weer allerlei tips en ideeën om gelijk mee aan de slag te gaan. Deze week kun je meedoen met Chris Vos, Barend Drost en Rixt van der Horst. 

Eerder dit jaar kwam de NOS bij Chris Vos langs om een workout op te nemen bij hem in de tuin. In deze pittige serie oefeningen neemt hij alle spieren mee en geeft hij ook belangrijke tips: “Ik ben door mijn been natuurlijk redelijk a-symmetrisch, maar het is belangrijk om juist ook rechts te trainen want dan blijft je lichaam meer één geheel.” Aan het einde van de workout van een half uur is Chris zelf ook buiten adem. Je gaat deze dus wel voelen! Doe jij mee? Chris is trouwens ook onze gast in de nieuwste podcast ONBEPERKT. Hier te luisteren!

Boccia oefeningen met Barend Drost

Barend Drost is boccia-speler van TeamNL en hij weet wel hoe je thuis aan je balvaardigheid kan blijven werken. Hij heeft Cerebrale Parese en zit daardoor in een elektrische rolstoel. Op zijn facebookpagina zie je wat hij allemaal verzint om thuis fit te blijven: van een boksbal tot aan het gooien van boccia-ballen in zijn huiskamer. Met de juiste muziek erbij zet hij helemaal de juiste sfeer neer. Doe je mee met Barend? 

 

 

Posted by Barend Boccia on Monday, March 23, 2020

 

Werk aan je core met Rixt van der Horst

Voor Para dressuuramazone Rixt van der Horst is het trainen van balans extra belangrijk. Omdat het nu door het vele zitten voor iedereen goed is de spieren in je rug, buik en romp extra te trainen heeft Rixt een leuke workout bedacht. Haar oefeningen zijn voor iedereen goed te doen of je nu paardrijden doet of in een rolstoel zit. Zegebruikt voor deze sessie een gymbal en een flinke tak van 7 kilo, maar daar kun je ook een bezemsteel voor gebruiken. Doe jij mee? 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: