Direct door naar content
Laat je meenemen door een sportmaatje! afbeelding nieuwsbericht

Laat je meenemen door een sportmaatje!

04 december 2020

Afgelopen maand is NOC*NSF een mooi initiatief gestart: het beweegprogramma ik neem je mee. De naam zegt het al een beetje, maar bij dit idee wordt iemand voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is meegenomen door een sportieve ambassadeur. Bijvoorbeeld als je een beperking hebt kun je je zo mee laten nemen naar een sportvereniging en kun je behalve lekker bewegen ook nieuwe sociale contacten op doen. 

Zeker door corona kun je nu bepaalde drempels ervaren om te gaan sporten en te bewegen. Dat is zonde, want het is juist nu extra belangrijk dat je aan je weerstand en je gezondheid blijft werken. En als je niet veel anderen ziet, kun je je ook eenzaam gaan voelen. Jij kunt dus wel een klein duwtje in de rug gebruiken. Dat is helemaal niet erg. De sportieve ambassadeur helpt je graag. Deze sporter weet al hoe het is om plezier aan sport te beleven en wil jou graag de voordelen van sport laten ervaren. 

Enthousiast

Maaike van Meerten is zo’n enthousiaste ambassadeur. Zij heeft al heel wat mensen kunnen inspireren om in beweging te komen. "Het is zo tof als je iemand enthousiast krijgt om lekker naar buiten te gaan. Je helpt mensen er echt mee. Vooral in tijden van corona merk je dat mensen het steeds vaker ‘gewoon’ vergeten om te bewegen - iedereen zit maar thuis." Het doel van ik neem je mee is om je meer thuis te laten voelen in de sport. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden als ambassadeur of als niet-sporter. Misschien ben jij al een fanatieke sporter en wil je graag anderen met een beperking helpen. Dat kan natuurlijk ook! Als je je hebt aangemeld via deze link wordt online een match gemaakt. Het contact zal eerst online verlopen en later offline, waarbij natuurlijk de geldende coronaregels in acht worden genomen. Je bepaalt daarna zelf hoe je afspreekt met elkaar om te gaan sporten. Is dat iets voor jou? Ga dan naar nocnsf.nl/ikneemjemee

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: