Direct door naar content
Workout Woensdag: fit met Jetze, Janine en Karin afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit met Jetze, Janine en Karin

09 december 2020

Het is weer woensdag dus je kan met ons weer even lekker gaan bewegen met een paar leuke workouts voor thuis. Deze week vertelt handbiker en para-triatleet Jetze Plat hoe je sterke armen krijgt en buurtsportcoaches Karin en Janine hebben vier oefeningen voor je benen. Doe jij weer mee? 

Handbiken met Jetze

Jetze Plat weet wel hoe je sterke armen krijgt, want hij gebruikt zijn armen continu: tijdens het zwemmen, op de handbike en met zijn wheeler. Jetze legt je graag alles uit over zijn sport en wil je ook alvast een beetje je armspieren laten voelen. Hij heeft een mooie workout voor je om je kennis te laten maken met handbiken. We beginnen eerst even met het inzwaaien en rekken van de armen. Hij begint met zoveel mogelijk keer opdrukken in een minuut. Daarna komt de handstand, zijn favoriete oefening, en tot slot heeft hij een oefening waarbij je op je rug een pen of een flesje water overpakt. “Deze oefening is goed om je schouders lekker soepel te houden, wat ik ook wel nodig heb voor zowel het handbiken als het zwemmen.” Doe jij mee met Jetze?

Wil je meer weten over de sport handbiken? Kijk dan op deze pagina voor alle informatie. 

Fitness met Janine en Karin

Janine en Karin zijn buurtsportcoach in Assen. Zij hebben eerder dit jaar een leuke video opgenomen waarin zij buiten fitnessoefeningen voordoen. Die oefeningen kun je nu natuurlijk ook gewoon binnen doen. Ze beginnen met spreidstand en gaan dan steeds een stapje moeilijker of zwaarder. In totaal hebben ze vier oefeningen voor je met onder andere ook de squat en wisselsprongen. Kom dus van je luie stoel en doe lekker mee! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: