Direct door naar content
Versla Blue Monday met een flinke dosis humor  afbeelding nieuwsbericht

Versla Blue Monday met een flinke dosis humor

18 januari 2021

Het is vandaag Blue Monday, dat is de naam voor wat door sommigen wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Heb je vandaag last van een extra treurig gevoel? Het beste medicijn hiertegen is een flinke dosis humor van anderen met een beperking. Want als je in een rolstoel zit of een prothese draagt, zegt dat niet dat je geen humor hebt. Versla daarom met ons Blue Monday! 

Sneeuwpop

Heb je dit weekend ook zo van de sneeuw genoten. En nog een sneeuwpop gemaakt? Ideetje voor de volgende keer als er een flink pak sneeuw ligt:

Rolstoelteken

Bij ons was de sneeuw al snel gesmolten. Als alles bijna weg is krijg je dit:

Fleur Jong

Para-atlete Fleur Jong maakte vorig jaar al haar eigen ‘houd 1,5 meter afstand’ teken. Het poppetje op de stoep voor het Olympisch Stadion kon wel een blade gebruiken vond zij: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fleur Jong (@fleurjong)

Geheime ingang voor rolstoelgebruikers

Op straat kom je toch vaak vreemde situaties tegen rond invalideparkeerplaatsen en rolstoeltoegangen, zoals deze geheime ingang voor rolstoelgebruikers: 

Iets te steil

Er worden nog altijd vrijwilligers in een rolstoel gezocht om deze hellingbaan naast een trap uit te testen:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FélixJavier (@javikdena)

Hondje 

Je ziet heel veel foutparkeerders op de invalideparkeerplaatsen, maar dit hondje is met zijn rolstoel toch een uitzondering:

Sterke man

Deze sterke man in een rolstoel heeft helemaal humor. Hij trekt zo die caravan mee:

Positief zonder benen

Laten we deze Blue Monday afsluiten met een potje positiviteit van deze man met twee protheses. Hij zegt: "Mensen vragen zich af hoe ik zo positief kan bijven ondanks dat ik mijn beide benen heb verloren...Ik vraag dan gewoon hoe zij zo negatief blijven met hun benen."

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: