Direct door naar content
Blijf zittend fit met rolstoelbasketballers afbeelding nieuwsbericht

Blijf zittend fit met rolstoelbasketballers

21 januari 2021

De Nederlandse rolstoelbasketballers zitten tijdens en buiten hun sport veel, maar ze zijn wel fit. Dat kunnen veel mensen met zittend werk niet zeggen. Te veel zitten is niet goed voor de gezondheid en dat is door het thuiswerken alleen maar erger geworden. De Paralympische rolstoelbasketballers hadden vandaag daarom tot Zitloze Werkdag omgedoopt om te laten zien hoe je in je stoel fit kan blijven. Die oefeningen zijn natuurlijk ook heel erg geschikt als je net als hen in een rolstoel zit! 

Met de Zitloze Werkdag willen de mannen en vrouwen van de Nederlandse rolstoelbasketballers graag het goede voorbeeld geven. Zij weten als geen ander hoe je fit kan blijven als je veel zit. Behalve de echte trainingen waarbij ze veel in beweging zijn hebben ze ook allerlei andere manieren om zittend actief te blijven. In de teams zitten namelijk spelers die nog een beetje kunnen lopen, maar ook spelers met een amputatie of een dwarslaesie. Zij proberen gedurende de dag een beetje te verzitten in hun rolstoel, zodat ze toch kleine beweegmomenten hebben. 

Oefeningen

De oefeningen die de basketballers aan alle zittende thuiswerkers lieten zien, zijn oefeningen die zij zelf ook gebruiken om fit en in vorm te blijven. Daarmee zijn het voor jou hele geschikte oefeningen om fit in je rolstoel te blijven. Laten we gewoon beginnen met de warming-up met Bo Kramer en Anouk Taggenbrock. Bo doet hierbij een oefening staand en Anouk laat een alternatief voor in de rolstoel zien:

Bo Kramer heeft nog een simpele oefening die je tussen het zitten kunt doen:

Of wat dacht je van deze totale workout in 30 seconden met Matthijs Bellers? Veel succes!

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: