Direct door naar content
Fleur Jong over blades in de ONBEPERKT podcast afbeelding nieuwsbericht

Fleur Jong over blades in de ONBEPERKT podcast

13 februari 2021

Er staat een nieuwe aflevering van de ONBEPERKT Podcast online! In deze vierde aflevering is paralympisch atlete Fleur Jong te gast bij presentatoren Wilfred Genee en Eva Eikhout. Door de lockdown zitten ze dit keer niet bij elkaar in één studio, maar spreken ze elkaar op afstand via een videoverbinding. Dat maakt het gesprek zeker niet minder persoonlijk. Fleur is in de podcast erg openhartig over haar beperking en de vrijheid die zij ervaart met haar blades. 

Negen jaar geleden zorgde een bacterie in het bloed bij Fleur dat ze de helft van acht vingers en uiteindelijk allebei haar onderbenen moest missen. In de podcast vertelt ze vrij uit over die moeilijke tijd en de lastige beslissing die zij zelf nam om haar nog goede onderbeen te laten amputeren. “Ik heb dat nu een plek gegeven, maar ik kan daar nog steeds wel verdrietig om zijn. Dat mag best, heb ik geleerd.”

Talent ontdekt

Bij Fleur overheerst een positief gevoel over haar beperking en vooral wat het haar al voor moois heeft opgeleverd. In het gesprek komt ze zelfs tot een bijzondere ontdekking: “Misschien is mijn leven zelfs beter nu. Anders had ik nooit mijn talent voor sprinten en verspringen ontdekt”, zegt ze.

Blades

Zonder goed materiaal had Fleur nooit zo ver kunnen komen. Dat weet ze zeker. Als je de aflevering in beeld bekijkt, kun je zien hoe Fleur haar nieuwste blade showt aan Wilfred en Eva. Vol passie vertelt ze over hoe fantastisch ze die hulpmiddelen vindt, waar ze zeker ook aan heeft moeten wennen met het hardlopen. “Als je ze goed raakt, dan gaat het zo lekker!”

Beluister de Onbeperkt podcast hier

Hulpmiddelen

Fleur weet dus als geen ander dat het belangrijk is dat je met een beperking de juiste hulpmiddelen kunt gebruiken. Als je een rolstoel hebt die niet lekker zit of soepel draait of als je een prothese hebt die voor irritatie zorgt dan wordt je plezier in het sporten misschien minder. Ben jij op zoek naar een hulpmiddel voor bij jouw aangepaste sport? Wij helpen je graag verder met de uitleen of zelf de financiering bij de aanschaf. Lees meer bij Hulpmiddelen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: