Direct door naar content
TV-tip: JZHM met Jeffrey en Pepijn  afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: JZHM met Jeffrey en Pepijn

17 februari 2021

In een nieuwe serie van het tv-programma Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Jurre weer jongeren met zeldzame aandoening of ziekte. In de aflevering van deze week gaat hij op bezoek bij Jeffrey en Pepijn. Voor allebei is sport een belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven geworden. 

Pepijn heeft het McCune Albright Syndroom, een zeer zeldzame botziekte. Door deze aandoening bestaat een groot deel van zijn botten uit bindweefsel in plaats van botweefsel. Dit maakt dat zijn botten alle kanten op kunnen groeien en ook extra breekbaar zijn. Ondanks dat hij een kwetsbaar lichaam heeft, is hij fanatiek met sport bezig. In de sportschool werkt Pepijn onder begeleiding aan zijn spierballen en dat heeft ervoor gezorgd dat hij veel meer zelf kan. “Als ik nu zou vallen dan vangen mijn spieren mij op in plaats van mijn botten. Ik ben echt vooruit gegaan hierdoor, ik kan veel meer zelfstandig doen.”

Sterkere botten

Pepijn wil graag anderen inspireren door te laten zien dat training heel erg belangrijk is voor een gezond lichaam. “Ik ben nu net zo sterk als andere mensen. Dus zelfs het slechtste bot wat je kunt hebben, kun je sterker maken door te trainen.” 

Sparren met Jeffrey

In dezelfde aflevering zit ook Jeffrey die lijdt aan Kataplexie. Door deze zeldzame neurologische aandoening kan hij meerdere keren per dag flauwvallen bij verschillende emoties. Voor hem is kickboksen een grote uitlaatklep, waar hij op zijn eigen Youtube-kanaal ook video’s over maakt. Dat hij door de ontlading van een goed uitgedeelde trap wel eens out kan gaan, maakt hem niet uit. “Als die bel gaat dan voel ik vrijheid en kan ik drie minuten doen wat ik wil.” 

In de aflevering kun je zien hoe Jurre het tegen Jeffrey opneemt in het sparren. Benieuwd wie eerder knock-out gaat? Bekijk dan de hele aflevering van Je Zal Het Maar hebben terug bij NPO3.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: