Direct door naar content
Laat je inspireren door Diede de Groot!  afbeelding nieuwsbericht

Laat je inspireren door Diede de Groot!

22 februari 2021

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft een bizar goede week achter de rug bij de Australian Open. Eerst won ze met Anniek van Koot al de titel in het dubbelspel en later in de week voegde ze daar ook nog de titel in het enkelspel aan toe. Ze schreef de Australische grandslam al drie keer op haar naam. 

Diede (24) geldt de laatste jaren al als de beste speelster in het rolstoeltennis, maar met haar winst in Melbourne verstevigt ze die positie nog verder. In de laatste fase van de finale ontstond nog even verwarring omdat Diede te vroeg juichte. Haar tegenstander, de Japanse Yui Kamiji, dacht ook al dat de wedstrijd gespeeld was. Beide speelsters stonden zelfs al bij het net voor de felicitaties. Na dat gekke moment maakte Diede de wedstrijd alsnog snel af. 

Ambassadeur 

Diede heeft haar focus op de toernooien die ze over de hele wereld speelt, maar sinds december is zij ook ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Zij zei daar toen dit over: “Ik vind het erg fijn dat ik door het fonds wordt ondersteund zodat ik mijn sport op de meest professionele manier kan beoefenen, gelijktijdig zet ik mij in om mijn eigen verhaal en ervaring te delen en hoop ik andere mensen te motiveren om te gaan bewegen.”

Inspiratiebron

Met bewegen gebruikt ze gelijk het juiste woord, want je hoeft natuurlijk niet zo fanatiek met sport bezig te zijn zoals zij. Diede wil vooral laten zien dat je met een beperking ook alles uit je lichaam kunt halen en lekker actief bezig kunt zijn. Iedereen doet dat op zijn eigen niveau. Tennis is daar wel bij uitstek geschikt voor, want dat hoeft zeker niet gelijk in wedstrijdvorm. Je kunt ook lekker een balletje overslaan met een vriend of familielid zonder beperking.

Doordat je tennis op voldoende afstand van elkaar kunt beoefenen zijn veel tennisparken met buitenbanen ook geopend. Daar kun je dus met Diede als inspiratiebron nu zelf gaan oefenen op de service, het slaan en het rollen met een racket in de hand. 

Wil je meer weten over tennis met een beperking? Kijk dan hier voor alle informatie en een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: