Direct door naar content
Radiomaker zonder stem is weer te horen  afbeelding nieuwsbericht

Radiomaker zonder stem is weer te horen

05 maart 2021

Hennie Knops (66) uit het Limburgse Wijlre is een groot bluesliefhebber en die passie deelde hij altijd op een lokaal radiostation. Twee jaar geleden moesten zijn stembanden worden verwijderd vanwege kanker, maar dankzij een speciaal apparaatje kan hij nu toch zijn weer zijn bluesprogramma presenteren. 

Hennie is jarenlang als beroepsmuzikant actief geweest en toerde zelfs met een Duitse schlagerpopgroep tot in Afrika. Dat was een geweldige tijd, zegt hij in een interview met L1. “Zingen kan ik niet meer, maar gitaar spelen wel en radio maken ook." Radio maken leek twee jaar terug niet meer voor de hand te liggen door de kanker. Een apparaatje gaf hem weer de mogelijkheid te praten. Dat apparaatje neemt de functie van de stembanden over als hij het tegen zijn hals drukt. 

'Beetje wennen'

Het geluid lijkt een beetje op een computerstem. “In het begin is het voor iedereen een beetje wennen”, zegt Hennie. Hij moest zelf ook even een drempel over om dat nieuwe stemgeluid aan een groter publiek te laten horen. Zijn vrouw Regina gaf hem het juiste zetje. "Ik zei doe het toch Hennie. Maak je niet druk over wat de mensen zeggen. Het is je passie en je kunt het."

Begrip kweken

Bij Omroep 3Heuvelland waar Hennie zijn bleusprogramma presenteerde ontvingen ze hun vaste radiopresentator ook weer met open armen. Mathieu Snijders, hoofdredacteur van de omroep, wilde hem graag weer terug op de radio horen. “Als de verstaanbaarheid met zo’n elektronisch apparaatje goed is, waarom dan niet.” Om het verhaal van Hennie naar het publiek goed uit te leggen heeft de omroep ook een uitgebreid interview gemaakt. “Op die manier kweek je begrip vinden wij.”

Bron: L1

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: