Direct door naar content
Ontdek nu ook padel met een beperking! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek nu ook padel met een beperking!

29 maart 2021

Ken jij de sport padel al? Het is op dit moment een razend populaire racketsport die je op steeds meer plekken in Nederland kunt spelen. Het is een combinatie tussen tennis en squash en het wordt gespeeld op speciale padelbanen. Het leuke is dat je deze verslavende sport ook met een beperking kunt doen. 

Padel lijkt heel erg op tennis en squash, maar is toch net even anders dan deze twee sporten die je vast al kent. Je speelt het op een padelbaan van 10 bij 20 meter met hekwerk en glazen wanden. Dit glas mag je ook gebruiken om de bal tegenaan te laten stuiteren. Je speelt deze sport één tegen één of als dubbelduo. Het leuke aan padel is dat je heel snel rally’s kunt spelen doordat het makkelijk is te leren. Het is vooral een leuke sport die je met vrienden kunt doen ongeacht hun niveau of balgevoel. 

Rolstoelpadel

Net als bij tennis kun je padel in een rolstoel doen als je niet goed kunt lopen of in het dagelijks leven ook in een rolstoel zit. Voor rolstoelpadel gebruik je net als bij rolstoeltennis een speciale sportrolstoel die extra wendbaar is. Als je voor het eerst op een padelbaan komt dan zal je even moeten wennen aan het rollen en het vasthouden van je racket, maar dat is zo geleerd. De ondergrond van een padelbaan is met kunstgras of hardcourt trouwens al gelijk rolstoelproof, want op gravel is het niet fijn rollen. In Nederland komen bij steeds meer tennisverenigingen padelbanen te liggen en veel van die banen zijn ook gelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt. 

Samen spelen

Padel is echt sport die je met anderen doet en dat maakt het ook een sociaal spelletje. Het wordt daarom nu ook al gezien als een goede vorm van therapie bij het revalideren na rugletsel door een ongeluk. Het feit dat je dit als een sociaal gebeuren met anderen kunt doen kan je door die teamspirit ook een enorme boost aan je zelfvertrouwen geven. Samen haal je het beste in elkaar naar boven!

Je hoeft om het te kunnen spelen ook niet naar speciale faciliteiten: het kan gewoon bij een tennisclub. Zo word je dus niet buitengesloten. Bij de internationale regels wordt ook zo min mogelijk aangepast bij rolstoelpadel om het zo standaard mogelijk te houden. 

In dit filmpje van Tennis & Padelpark De Krekel in Mariaheide kun je zien hoe dat eruit ziet:

 

Rolstoelpadel!!! Gaaf om te spelen. Iedere dinsdag trainen we met de rollers op de tennisbaan. Vandaag speelden we rolstoelpadel o.l.v. Bondscoach en Rolstoeltrainer Robin van Ammerlaan en Hanneke

Posted by Tennis & Padel De Krekel on Wednesday, June 20, 2018

Fit blijven

Doordat je padel op een kleiner veld speelt is het veel minder inspannend dan bijvoorbeeld squash. Je bent veel sneller bij de bal en dat zorgt dat je werkt aan je reflexen. Zo train je allerlei spieren en blijf je lekker fit. Je kunt padel ook heel goed op een lager tempo spelen als dat beter bij jou past. Dat maakt padel ook geschikt als je niet in een rolstoel zit. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze sport? Ga dan voor meer informatie en een club bij jou in de buurt naar de overzichtspagina

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: