Direct door naar content

Padel met een beperking

Padel is een mix van tennis en squash, het is een balsport die je speelt in tweetallen of in paren. Een padelbaan heeft, net als een tennisbaan, een net in het midden. Het verschil met tennis is dat je de bal niet uit kunt slaan, de baan is namelijk ommuurd, net als bij squash. Het spel kent een hoge snelheid en intensiteit en is erg leuk om te spelen. Je speelt padel met een padelracket en een padelbal en je mag de wanden gebruiken, kracht is daarom niet zo belangrijk. De puntentelling gaat hetzelfde als bij tennissen en je speelt meestal best of 3 sets.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor padel bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR PADEL

Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond

De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving.

Programma van:
Partners: