Direct door naar content
Netflixserie over Invictus Games in de maak afbeelding nieuwsbericht

Netflixserie over Invictus Games in de maak

15 april 2021

De Invictus Games Den Haag waren door het coronavirus al een keer uitgesteld, maar zijn nu definitief doorgeschoven naar volgend jaar. Van 16 tot 22 april 2022 wordt dit bijzondere sporttoernooi voor fysiek en mentaal gewonde (ex) militairen in Den Haag georganiseerd. Nog even wachten dus, maar in de tussentijd wordt al wel op weg naar dit evenement gewerkt aan een docuserie op Netflix over de deelnemers. Niemand minder dan Prins Harry, die de Invictus Games bedacht, en zijn vrouw Megan Markle gaan deze docuserie maken. 

De Invictus Games is echt een bijzonder internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Het gaat hierbij om veel meer dan het behalen van medailles, want elke deelnemer heeft een eigen verhaal. Zij hebben door sport een manier gevonden om hun herstel te stimuleren en te revalideren. Het deelnemen aan de Invictus Games is daarom een belangrijk moment wat zij graag delen met hun vrienden en familie. 

Met vrienden en familie

Dat de Games worden uitgesteld zodat er zeker publiek bij aanwezig kan zijn, vindt Wouter Bakker, Teamcaptain van het Nederlands Invictus Games team, een goed idee. “Wij kijken er naar uit om in 2022 de spelen te mogen beleven zoals ze bedoeld zijn: met vrienden & familie en met de steun van het publiek vanaf de tribunes. Wij blijven tot die tijd ons best doen om fit en voorbereid te zijn, wij blijven bewegen en houden de spirit van de Invictus Games vast. We kijken er naar uit om in april 2022 alle deelnemers en toeschouwers in goede gezondheid te zien in Den Haag.”

Docu over veerkracht

In de tussentijd werken Prins Harry, beschermheer en initiatiefnemer van de Invictus Games, en zijn vrouw Megan Markle aan een docuserie voor Netflix. In deze serie worden enkele deelnemers op weg naar de Invictus Games 2022 gevolgd. De titel van de serie is al bekend: ‘The Heart of Invictus’, maar verder hebben de makers nog niet veel losgelaten over wat je kunt verwachten. Prins Harry verzekert alvast dat de serie hoe dan ook bijzondere verhalen gaat opleveren, want daar staat het evenement bekend om. “Sinds de allereerste Invictus Games in 2014 wisten we al dat elke speler een eigen bijdrage zou leveren op het gebied van vastberadenheid, veerkracht en het oplossen van problemen”, zegt hij in een interview. 

Ben je nu alvast benieuwd naar een inspirerend verhaal van een oud-deelnemer? Lees dan het interview met Edwin de Wolf die met één been bijzondere prestaties op de fiets heeft neergezet. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: