Direct door naar content
De voetbalschieter gaat op scholentour afbeelding nieuwsbericht

De voetbalschieter gaat op scholentour

04 mei 2021

Meedoen aan een potje voetbal als je in een rolstoel zit? Dat wordt mogelijk met de voetbalschieter. Michel van den Boom kwam een paar jaar terug met dit idee om kinderen met een beperking zo ook lekker mee te laten doen in de gymzaal. “Want iedereen heeft het recht om voetballen te kunnen spelen!”, aldus Michel. De afgelopen jaren werd al veel aandacht besteed aan de technische ontwikkeling van de voetbalschieter en binnenkort kan het op scholen worden getest!

De voetbalschieter is een grijper die aan een elektrische rolstoel wordt vastgemaakt. Het is eigenlijk een soort robotarm die bal kan vangen en vooral heel hard kan wegschieten. Eén druk op een rode knop zorgt voor een mooi strak schot op het doel. En als je de bal teruggespeeld krijgt dan pakt-ie de bal ook op. Zo wordt het mogelijk om met kinderen zonder beperking te voetballen! 

Plezier

Dat de voetbalschieter veel plezier oplevert kun je in de video van een testsessie in Rotterdam goed zien. Iedereen had een lach op het gezicht en het leverde veel interactie op. 

Testen op scholen

Na deze eerste testsessie is het tijd om meer kinderen kennis te laten maken met de voetbalschieter. Daarom wordt een scholentour georganiseerd van zeven weken waarbij acht locaties door het hele land worden bezocht. De bedenkers van de voetbalschieter hopen zo nog meer ervaringen en kennis op te halen om de schieter verder te ontwikkelen. 

Nieuwe sport: rolstoelvoetbal

Naast de technische ontwikkeling zijn Gehandicaptensport Nederland, Stichting Special Heroes en Boomdesign Solutions bezig met een hele nieuwe sport rond de voetbalschieter: rolstoelvoetbal. Binnen dit project werken deze partijen mee om die nieuwe sport voor kinderen met een beperking uit te werken. Ze gaan bijvoorbeeld nog kijken naar de regels voor het spelletje en ook hoe de voetbalschieter makkelijk aan een rolstoel is te koppelen. Het zal nog even duren voor de eerste rolstoelvoetbaltoernooien worden gespeeld, maar misschien kan jij of jouw zoon of dochter binnenkort al op school deze gave voetbalrobot uitproberen! 

Meer weten? Hier lees je meer over het project.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: