Direct door naar content
Jitske Visser wil Para-atleten vertegenwoordigen afbeelding nieuwsbericht

Jitske Visser wil Para-atleten vertegenwoordigen

12 mei 2021

De Paralympische Spelen in Tokio komen steeds dichterbij. Op weg daar naartoe zullen we regelmatig nieuws van onze Nederlandse para-atleten met je delen als warming-up. Het zal dan natuurlijk vaak gaan over prestaties van de atleten, maar voor dit nieuwtje hoeft de sporter even niet extra te zweten. Rolstoelbasketbalster Jitske Visser is namelijk voorgedragen voor de atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité. 

Als Jitske voldoende stemmen krijgt van de ruim 4000 paralympische atleten dan kan ze een van de zes plekken in deze belangrijke commissie krijgen. Bij de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Tokio, die gepland staan van 24 augustus tot 5 september, worden de nieuwe leden van de atletencommissie bekend gemaakt. Dat wordt dus voor Jitske toch nog wel even een beetje zweten, voor de spanning. 

Derde Spelen

Tokio is voor Jitske vooral ook sportief een belangrijk moment. Ze zit al sinds 2008 in het Nederlandse damesrolstoelbasketbalteam en heeft daarmee al veel prijzen behaald. Zo won zij met dat team al twee keer brons bij de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016. Twee jaar later werd ze ook nog wereldkampioen. In Tokio doet zij trouwens al voor de derde keer mee aan de Spelen. In 2008 deed ze namelijk op haar vijftiende al mee aan de Paralympische Spelen van Peking. Ze was toen het jongste lid van TeamNL. 

Mensen inspireren

Om haar collega-atleten te overtuigen om op haar te stemmen heeft ze ook een duidelijke visie over wat ze als atletenvertegenwoordiger wil gaan betekenen voor de sport. “Sport kan een ongelooflijke bijdrage leveren aan de samenleving. Paralympische sporters inspireren mensen over de hele wereld – als topsporter, als voorbeeld in hun sport en als rolmodel voor een volgende generatie. De Paralympische sport wordt in de hele wereld steeds meer gewaardeerd en de aandacht voor sporters groeit snel. Ik wil vanuit de atletencommissie deze groei doorzetten en zorgen dat onze mooie sport nog meer mensen inspireert.” 

Foto: via Sitness.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: