Direct door naar content
Eerste Paralympische game komt eraan! afbeelding nieuwsbericht

Eerste Paralympische game komt eraan!

17 mei 2021

Afgelopen zondag was het precies nog maar 100 dagen tot de Paralympische Spelen van Tokio. Het aftellen naar de uitgestelde Spelen kan nu echt beginnen. Op weg naar het grootste sporttoernooi voor sporters met een beperking, kun je nog iets moois verwachten. Het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) lanceert binnenkort namelijk de eerste officiële Paralympische videogame: The Pegasus Dream Tour. 

Met deze nieuwe videogame voor op smartphones en tablets wil het IPC meer aandacht vestigen op de Paralympische Spelen en sport met een beperking. En terecht natuurlijk! Je kunt de Paralympische Spelen namelijk zien als een van de grootste toernooien ter wereld. Hoewel de Olympische Spelen en de FIFA World Cup op nummer 1 en 2 staan, volgen de Paralympische Spelen op een mooie derde plek van grote sportevenementen. 

Avatar personaliseren

Het spel is natuurlijk vooral ook heel erg leuk en laat jou ervaren hoe het is om aan een van de paralympische sporten mee te doen. De game speelt zich af in de fantasy stad ‘Pegagus city’, waar een virtuele Paralympische Spelen worden gehouden. Je speelt het spel met een avatar ‘Mine’, die je kunt personaliseren met je eigen foto. Jouw figuurtje kan in het spel ook nieuwe contacten maken met andere spelers door je in de stad te bewegen en aan allerlei competities mee te doen. 

Verschillende sporten

In de game kun je meedoen in de sporten boccia, blindenvoetbal, atletiek en rolstoelbasketbal. Zo doe je echt mee aan de Paralympische Spelen in plaats van dat je op de tribune zit of thuis voor de tv zit. In de game kun je ook verschillende wereldtoppers tegenkomen. Het is vooral leuk om met vrienden te spelen en zo alvast in de stemming voor de Spelen te komen. 

De game wordt op 24 juni officieel gelanceerd, maar je kunt je nu alvast voorinschrijven via pegasus-dream.com

Bekijk hier een korte teaser van de videogame:

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: