Direct door naar content
Doe je spreekbeurt over de Paralympische Spelen afbeelding nieuwsbericht

Doe je spreekbeurt over de Paralympische Spelen

27 mei 2021

Moet jij binnenkort nog een spreekbeurt houden en zoek je nog een leuk onderwerp wat bij sporten met een beperking past? Wat dacht je van de Paralympische Spelen? Daar valt zoveel over te vertellen! Misschien is dat ook wel jouw grote droom in jouw sport. Dan kun je je klas gelijk meenemen in wat aangepaste sport eigenlijk is. Met het lespakket van TeamNL in de Klas kun je een spreekbeurt helemaal goed aanpakken. 

Als jij niet uitgepraat raakt over jouw sport dan wil je daar je klasgenoten natuurlijk ook alles over vertellen. Met jouw persoonlijke sportverhaal krijg jij de klas vast helemaal stil en komen de vragen vast vanzelf als jij klaar bent. Hoe heb jij bijvoorbeeld geleerd om te rollen met je rolstoel en een bal te spelen met een racket of bij basketbal met je handen? Wat vind jij zo leuk aan jouw sport? En: wat is jouw grote droom?

Informatiepakket van TeamNL

Dan kom je waarschijnlijk al snel op de Paralympische Spelen uit. Daar kun je met het informatiepakket van TeamNL in de klas helemaal uitgebreid over vertellen. Zij hebben namelijk een informatieblad gemaakt met allemaal weetjes over de Paralympische Spelen: de historie, welke sporten op het programma staan en wat voor speciale materialen worden gebruikt. 

Spelen in Tokio

Als je je spreekbeurt nog voor deze zomer houdt dan kun je natuurlijk de komende Spelen van Tokio niet vergeten te noemen. Wie zijn bijvoorbeeld de Nederlandse Paralympische Sporters om in de gaten te houden? Een kleine tip van Uniek Sporten: onze ambassadeurs Jetze Plat en Fleur Jong maken grote kans op gouden medailles! Ook nog leuk om te vertellen is dat de Paralympische Spelen in Tokio een eigen mascotte heeft: Someity. Je ziet dit figuurtje ook boven dit artikel staan. 

Opdrachten voor de klas

Met de informatie van TeamNL in de klas kun je niet alleen spreekbeurten voorbereiden, maar jouw juf of meester kan hier ook inspiratie opdoen voor leuke lessen. Zo komt Someity ook terug in een creatieve opdracht waarbij de hele klas een eigen mascotte voor de Paralympische Spelen gaat maken. In een andere opdracht ga je op zoek naar de verschillende sportmaterialen bij aangepaste sporten. Groep 7-8 kan met misschien wel de leukste opdracht aan de slag: bedenk een campagne om de Paralympische Spelen op de kaart te zetten! 

Heb jij nu al zin om met je klas in de stemming te komen voor de Olympische en Paralympische Spelen? Ga dan gelijk aan de slag met je spreekbeurt of tip je juf of meester de website van TeamNL in de klas. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: