Direct door naar content
Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd afbeelding nieuwsbericht

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

22 juni 2021

Wist jij al dat golf een hele geschikte sport is vooral allerlei beperkingen? Op de golfbaan vind je niet alleen mensen met lichamelijke beperkingen. Ook met een psychische aandoening kun je in golf een bijzondere ontspanning ervaren. Dat ondervond ook oud-politieagent Jacco Bezuijen, die sinds 2013 met PTSS kampt. Om lotgenoten te helpen heeft hij een onlangs een golfclinic georganiseerd.

PTSS staat voor Posttraumatisch Stresssyndroom en ontstaat door een heftige traumatische ervaring. De psychische gevolgen bij PTSS zijn vaak langdurig en hebben een grote impact op iemands dagelijks leven. Jacco kan daar over meepraten: hij durfde op een gegeven moment de straat niet meer op en bleef daarom maar voornamelijk thuis. De ontdekking van golf veranderde hem in meerdere opzichten. 

Vrij in het hoofd

Zijn wekelijkse rondje op de golfbaan met zijn buurman zorgde niet alleen dat hij weer even het huis uit ging. Door de concentratie op het golfballetje en de groene omgeving vond hij onverwachts ook nog eens de rust die hij nodig had. "Tijdens het golfen ben ik vrij van de monsters in mijn hoofd."

Clinic voor lotgenoten

Omdat het golf hem zoveel bracht, leek het hem een goed idee om andere politieagenten met PTSS op de voordelen van deze buitensport te wijzen. “Lotgenoten gun ik dezelfde kalmte in het hoofd die ik voel als ik buiten, in de natuur, mijn rondje loop over de golfbaan." Samen met de Nederlandse Politie Sport Bond (NPSB) kwam hij zo op het idee om een golfdag te organiseren voor (ex)politieagenten met PTSS. Op 19 mei werd voor eerste zo’n golfclinic georganiseerd voor deze groep. Zij kregen clinics over de golftechniek en ook veel informatie over het beginnen met golf. 

Jaarlijkse golfdag

Acht van de deelnemers hebben al aangegeven golflessen te willen gaan nemen. Jacco is zelf ook enthousiast geworden van het succes van die clinic en heeft nog meer plannen in zijn hoofd zitten. Zo denkt hij erover om een jaarlijkse golfdag voor (ex)politieagenten met PTSS te organiseren en om golfbuddies aan de beginnende golfers te koppelen voor de eerste stappen op de golfbaan.

Iets voor jou?

Misschien is golf voor jou ook wel een ideale sport om net als Jacco je hoofd helemaal tot rust te laten komen. Wil je meer weten over deze sport? Ga dan naar de golfpagina voor alle informatie en een club bij jou in de buurt. 

Bron: NGF.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: