Direct door naar content
Jonge rolstoeltennissers met TeamNL naar Tokio afbeelding nieuwsbericht

Jonge rolstoeltennissers met TeamNL naar Tokio

24 juni 2021

Vorige week werd de selectie van het rolstoeltennis voor de Paralympische Spelen bekendgemaakt. In de selectie van acht spelers zitten natuurlijk bekende namen als Diede de Groot, Maikel Scheffers en Anniek van Koot, maar ook een aantal jonge talenten. Zo komt voor Sam Schröder (21), Ruben Spaargaren (22) en Niels Vink (18) in Tokio al een grote droom uit! 

Diede de Groot gaat natuurlijk als de nummer één van de wereld ook als de grote favoriet naar de Paralympische Spelen. Vier jaar geleden strandde zij bij de Paralympische Spelen in Rio in de halve finale. In de finale stonden toen ook twee Nederlandse vrouwen: Jiske Griffioen wist toen van haar landgenote Anniek van Koot te winnen. In het dubbelspel speelden zij samen en wonnen ze van het duo Marjolein Buis-Diede de Groot. Diede hield dus aan de vorige Spelen wel een mooie zilveren plak over, maar dit keer gaat ze voor meer. 

Ervaring eerdere Spelen

Anniek van Koot neemt de ervaring van twee Spelen mee naar Tokio, want voor Rio behaalde zij in Londen 2012 ook een zilveren medaille. Maikel Scheffers kan ook op eerder Paralympisch succes terugvallen: in 2008 behaalde hij brons. Hij won meerdere grand slams, maar het pakken van een zilveren of zelfs gouden plak op de Spelen is hem nog niet gelukt. Zou hem dat dit jaar wel lukken?

Droom voor talenten

Ook Tom Egberink (28) neemt de ervaring van zijn eerdere deelname aan de Paralympische Spelen van 2012 mee. Maar voor een groot deel van de rolstoeltennisselectie worden het de eerste Spelen. Niels Vink is met zijn 18 jaar de jongste van het team. Hij weet al heel lang dat hij naar de Paralympische Spelen. Bij de Paralympische Spelen van 2012 in Londen zat hij met zijn moeder op de tribune en toen wist hij het eigenlijk al zeker: "Hier doe ik ooit ook aan mee", zei hij zelfverzekerd. Hij wist toen nog niet welke sport dat ging worden, maar na de open dag van de Johan Cruijff Foundation was het voor hem wel duidelijk. “Ik vond alle sporten leuk, maar rolstoeltennis vond ik het leukste”, vertelde hij ons toen hij was genomineerd voor de Uniek Sport Talent-award.

Dat hij nu naar Tokio mag betekent dat voor hem al heel snel een droom uit komt. Op Instagram was hij daar dan ook heel erg blij over:

Diezelfde blijdschap was ook bij de 22-jarige Ruben Spaargaren te merken toen hij het goede nieuws kreeg over zijn ticket voor Tokio. “Ik ben heel erg blij en trots dat mijn harde werken van de afgelopen jaren mij zover hebben gebracht.” Op Instagram liet hij met deze foto zien hoe blij hij was:

 

Voor Sam Schröder (21) gold ook dat met bericht dat hij naar Tokio mag een droom uitkomt. “Ik weet niet hoe ik onder woorden moet brengen hoe blij ik ben dat nu een droom uitkomt die ik al zo lang heb”, liet hij op Instagram weten. Sam zal samen met Niels ook in het dubbelspel actief zijn. Ruben speelt het dubbelspel met Carlos Anker (24). 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: